Nytt projekt – hållbar platsutveckling av Biosfärområde Östra Vätterbranterna

  • publicerad

Föreningen Biosfärområde Östra Vätterbranterna har tillsammans med Smålands Turism och Destination Jönköping beviljats ekonomiskt stöd för att platsutveckla Biosfärområde Östra Vätterbranterna att bli ännu mer hållbart och attraktivt.

Arbetet med projektet kommer att bygga på arbetsmodellen ”Handbok för hållbar turismutveckling i världsarv och kulturmiljöer”. Biosfärområde Östra Vätterbranterna präglas idag av en välutbyggd besöksnäring i Gränna med hög besökstopp sommartid i kombination med en omkringliggande landsbygd med potential för fler besökare. I projektet kan vi tillsammans bygga grunden för en mer sammanhållen destination och skapa förutsättningar för en mer hållbar turism.

När en plats utvecklas på ett hållbart sätt och fler diversifierade upplevelser bidrar till att öka besökarens vistelse, förlänger turistsäsongen och skapar större ekonomisk omsättning leder det till ökade kvalitetssatsningar och ett starkare platsvarumärke.

Delta i kommande workshops
Under projektets gång kommer vi bjuda in till ett par workshops. Här har du som är verksam på och omkring Östra Vätterbranterna möjlighet att dela med dig av tankar och idéer på hur vi tillsammans kan utveckla platsen. Den första workshopen arrangeras den 8 september. Läs mer och anmäl dig här.

Projektet har godkänts och finansieras av Tillväxtverket.

vill du veta mer?

  • relaterat

Skicka in din nominering till Årets Turismpris

Trakt forest hotel tar emot pris på scen 2023
Varje år delar vi på Smålands Turism ut Årets Turismpris till företag, organisationer eller föreningar som har gjort avtryck och bidragit till att utveckla besöksnäringen i Jönköpings län. Var med och nominera ett företag inom besöksnäringen som du tycker förtjänar årets pris!

Småland syns i Europeisk media

Ett journalistbesök på Grafitgrå i Kaxholmen. Journalisten fotar ägaren med en växt framför butiken, snö runtomkring dem.
Förra året välkomnade vi drygt 40 journalister och influencers, där majoriteten kom från Tyskland. De nederländska pressutskicken samt en pressresa med fokus familj var några av höjdpunkterna.

200 deltagare på Smålandsdagen 2023!

Erik Modig som står på scenen och föreläser om hur du når ut till nya och befinliga kunder. Publik runtomkring, slides bakom honom, bollformade lampor som hänger över publiken.
Föreläsningar om trender, marknadsföring och AI, mingel med företag inom besöksnäringen och show med Prussiluskan och poliserna Kling och Klang. En fantastisk dag för besöksnäringen i Småland helt enkelt!

Småland hjälper dig att synas online!

två kvinnor pekar på en karta på en mobiltelefon
Nu har vi möjlighet att erbjuda ditt företag hjälp att synas online – helt kostnadsfritt! Träffa våra digitala coacher som tar fram en plan efter just ditt företags utmaningar.

Jönköpings län lockar allt fler utländska besökare

Tysk turist som sitter i en vagn tillsammans med andra turister och fotar älgar på Skullaryds Älgpark.
Trots regn och rusk kom turisterna till Jönköpings län. Nästan hälften av sommarens totala gästnätter spenderades under juli, men under augusti sjönk det rejält. Det största tappet under sommaren var de svenska turisterna, framför allt de som övernattar på camping.

En spirande sommar för Rosenlunds rosarium och herrgård

Rosenlunds herrgård, baksidan
Tillsammans med Destination Jönköping är vi med och utvecklar platsen Rosenlunds rosarium och herrgård. Denna sommar var den första där det erbjöds fasta guidade vandringar samt en mängd nya aktiviteter och evenemang.