Smålands Turism AB söker en projektkoordinator

  • publicerad

Är du vår nästa projektkoordinator?

Smålands Turism AB ägs gemensamt av Region Jönköpings län och dess 13 kommuner. Vårt uppdrag är utveckling, marknadsföring och främjande av besöksnäringen genom insatser på regional, nationell och internationell nivå. Vi erbjuder hög kompetens och samordning inom besöksnäringen samt utvecklar plattformar för marknadsföring och samverkan som stärker regionens konkurrensförmåga och genererar lönsam tillväxt.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill hjälpa oss att stärka besöksnäringen genom att arbeta tätt ihop med företagen. Smålands Turism AB erbjuder utbildningar, omvärldsanalyser, kontaktnät, workshops, coachning etc. till företagen och söker en ”spindel i nätet” som kan hålla ihop aktiviteter och stötta våra affärsutvecklare. Förutom det ingår det även att arrangera och sälja in workshops, events och konferenser etc. Rollen präglas av många kontakter med besöksnäringen inom länet.

Cirka hälften av tiden kommer att ägnas åt att leda ett eget projekt som utförs med hjälp av extern kompetens. Projektet syftar till att hjälpa småföretagare att ta nästa steg i digitaliseringen av turismnäringen och involverar personlig coachning för att hantera bl.a. Google My Business, TripAdvisor, Holiday Check, digital bokning etc.

Din profil
Du är professionell och har dokumenterad erfarenhet av att bygga affärsmässiga nätverk, är strukturerad och ordningsam och kan hålla många bollar i luften samtidigt utan att bli stressad. Du bör även ha en känsla för god service och vara beredd på att andra arbetsuppgifter kan dyka upp, även utanför kontorstid.

  • Du har eftergymnasial utbildning, gärna inom turism, marknadsföring och/eller kommunikation
  • Professionell bakgrund kopplat till besöksnäringen
  • Har erfarenhet av att arrangera event/möten
  • Behärskar Office 365 samt Facebook och Instagram.
  • Fördel är kunskaper om Google My Business samt digitala bokningssystem inom besöksnäringen
  • Flytande svenska i tal och skrift
  • Goda engelskkunskaper

För att lyckas i rollen behöver du ha en väl utvecklad förmåga av att självständigt planera, genomföra och följa upp aktiviteter. Du brinner för utveckling av besöksnäringen och vill bidra till utvecklingen av en växande och hållbar besöksnäring i vårt län. Hos oss får du arbeta tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor kring spännande frågor i en näring med tillväxt.

Tjänsten är en projektanställning tom maximalt 2019-12-31 på heltid. Möjlighet kan finnas att dela upp tjänsten i två deltidstjänster beroende på kvalifikationer. Tillträde så snart som möjligt.

Vi ser fram emot din ansökan senast den 6 september.
Ansökan skickas till helene.berg@smalandsturism.se.

Välkommen med din ansökan!

vill du veta mer?

  • relaterat

Nya trender på den globala online-marknaden

Röststyrning och progressiva webbappar, det är något man bör ha koll på menade Oliver Geldner Revenue Management och Distribution Expert på Taktikon, när han på Smålandsdagen talade om vilka globala trender som påverkar resebranschen.

Så lyckas du i sociala medier

Sociala medier har funnits en tid nu och de flesta har en Facebooksida och några kanske även jobbar med Instagram. Men hur kan sociala medier skapa affärsnytta? Om det pratade Chrille Peterson, digital strateg och affärsutvecklare, på Smålandsdagen.

Närvaro viktigast under kundens digitala resa

Att vara digitalt närvarande och bokningsbar är grunden för att lyckas, det var ett tydligt budskap när Charlotta Barnden Uddén, Head of Partner Insight på Visit Sweden föreläste på Smålandsdagen.

Destinationens digitala roll

Chrille Petersson liknade den digitala kundresan vid en serpentinväg i Alperna under sin föreläsning på Smålandsdagen, snirklande, brant och med tvära svängar. Han skickade med några tips på vägen hur man som destination på bästa sätt möter kunden under resans gång.

Multiple use of forest

I skogen finns många affärsmöjligheter som ännu inte är förverkligade! Leader Linné Småland driver just nu projektet Multiple use of forest som syftar till Hållbar och Grön företagsutveckling inom skogsnärin…

Utveckling inom cykelturismen

På den välrenommerade cykelmässan Velofollies i Belgien samlas cykeltillverkare, researrangörer och boendeanläggningar med fokus på cykel, samt cykelintresserade privatpersoner.