Rapport från nederländska pressbesök

  • publicerad

En viktig kanal för att nå ut med vårt marknadsbudskap är press och media. Under 2017 resulterade det i rekordmånga besök – närmare 60 journalister besökte vår del av Småland. Utav dessa var 9 från Nederländerna.

Resultatet visar sig i notiser och artiklar både digitalt och på print i många olika magasin och dagstidningar. Många av våra journalister har även egna kanaler (bloggar och sociala medier), där man också kan följa dem.

Ett av Hollands stora campingmagasin ”Kamperauto”, med journalist Martijn Lamme och fotograf Marjam, kom till oss i mitten av juli. De körde upp själva till Sverige, och bodde i husvagn i Jönköpings län, både på Habo camping och i Gränna. Från detta besök bloggares det flitigt, och ett reportage kommer att publiceras i Kamperauto under våren 2018.

Här kan du läsa vad de skrev om Småland i sin blogg:
Metdecamper.nl
Metdecamper.nl
Metdecamper.nl
Metdecamper.nl

Vi fick också ett pressbesök från den holländska bloggaren Vera van Biesen från https://www.gezinopreis.nl/. Hon åkte med sin man och 2 barn och ville kombinera sin semester med bra blogginlägg om Småland. Vera med familj besökte bland annat Hagårds Lagård, Kyrkekvarn, Jönköping, Åsens by, Gränna/Visingsö, Eksjö, Skullaryds Älgpark, Mariannelunds karamellkokeri och Filmbyn Småland.

Några exempel på hennes inlägg:
Gezinopreis.nl
Gezinopreis.nl

I juni hade vi också besök från de väletablerade, holländska magasinen Libelle/Seasons/Delicious och journalisten Mirjam Enzerink, tillsammans med den erkända fotografen Pauline Joosten. Det var en samordnad resa med Västsverige och de besökte bland annat Tage Andersens Gunillaberg, då ett trädgårdsreportage stod på agendan. På egen hand besökte de också Rosenlunds Rosarium, Visingsö Trädgård och Rudenstams, innan det var dags att lämna Småland. Reportagen kommer att publiceras våren 2018.

Dessutom besöktes Småland under sommaren av två journalister från National Geographics och Volkskrant, som genom att ta del av den småländska naturen och dess erbjudanden, spred Smålandstexterna via Visit Sweden och deras mediekontakter.

vill du veta mer?

  • relaterat

Framtidens måltidsturism

”Framåt 2030 är hyperlokalt och autentiskt den stora trenden och efterfrågan”. Så säger Bianca Brandon Cox, projektledare inom ”Exportprogrammet för måltidsturism” på Visit Sweden, under den digitala kunskapsdagen som avhandlade senaste trend- och omvärldsanalysen om måltidsturism.  

Nu är det läge att inspirera tyskarna inför semestern!

Tyskarna bokar vanligtvis sin sommarsemester redan i november, men till följd av pandemin väljer många att avvakta. Däremot har det nedstängda samhället och begränsade sociala kontakter bidragit till att många längtar bort och letar inspiration inför nästa resa. Nu har du chans att fånga upp dem!

Inspiration den digitala vägen när Smålands Turism arrangerade cykeldag

mtb i midnattssol
Syftet med dagen var att kartlägga var vi står i cykelutvecklingen, hur vi gemensamt som cykeldestination tar nästa steg och vilka resurser som finns och behövs.

Nytt projekt ska stärka besöksnäringen

par på fik i Småland.
Smålands Turism har beviljats stöd av Region Jönköpings län och Tillväxtverket för att stärka besöksnäringen i och med coronapandemin.

Framgångsrik sommarkampanj för Småland

semester i Småland
Kampanjen “Emigrera till Småland i sommar” stack ut i mängden och engagerade, samtidigt som den lyfte Smålands styrkor och besöksmål online. Svenska gästnätter i länet ökade med drygt 14%!

Inspireras av goda exempel i coronatider

Picknick i Bauerskogen i Småland
På den här sidan vill vi lyfta kommunikationsexempel som besöksnäringsföretag har gjort för att hantera den tuffa situationen kring Corona. Och även bra initiativ för att stötta.