Rapport från nederländska pressbesök

  • publicerad

En viktig kanal för att nå ut med vårt marknadsbudskap är press och media. Under 2017 resulterade det i rekordmånga besök – närmare 60 journalister besökte vår del av Småland. Utav dessa var 9 från Nederländerna.

Resultatet visar sig i notiser och artiklar både digitalt och på print i många olika magasin och dagstidningar. Många av våra journalister har även egna kanaler (bloggar och sociala medier), där man också kan följa dem.

Ett av Hollands stora campingmagasin ”Kamperauto”, med journalist Martijn Lamme och fotograf Marjam, kom till oss i mitten av juli. De körde upp själva till Sverige, och bodde i husvagn i Jönköpings län, både på Habo camping och i Gränna. Från detta besök bloggares det flitigt, och ett reportage kommer att publiceras i Kamperauto under våren 2018.

Här kan du läsa vad de skrev om Småland i sin blogg:
Metdecamper.nl
Metdecamper.nl
Metdecamper.nl
Metdecamper.nl

Vi fick också ett pressbesök från den holländska bloggaren Vera van Biesen från https://www.gezinopreis.nl/. Hon åkte med sin man och 2 barn och ville kombinera sin semester med bra blogginlägg om Småland. Vera med familj besökte bland annat Hagårds Lagård, Kyrkekvarn, Jönköping, Åsens by, Gränna/Visingsö, Eksjö, Skullaryds Älgpark, Mariannelunds karamellkokeri och Filmbyn Småland.

Några exempel på hennes inlägg:
Gezinopreis.nl
Gezinopreis.nl

I juni hade vi också besök från de väletablerade, holländska magasinen Libelle/Seasons/Delicious och journalisten Mirjam Enzerink, tillsammans med den erkända fotografen Pauline Joosten. Det var en samordnad resa med Västsverige och de besökte bland annat Tage Andersens Gunillaberg, då ett trädgårdsreportage stod på agendan. På egen hand besökte de också Rosenlunds Rosarium, Visingsö Trädgård och Rudenstams, innan det var dags att lämna Småland. Reportagen kommer att publiceras våren 2018.

Dessutom besöktes Småland under sommaren av två journalister från National Geographics och Volkskrant, som genom att ta del av den småländska naturen och dess erbjudanden, spred Smålandstexterna via Visit Sweden och deras mediekontakter.

vill du veta mer?

  • relaterat

Starkt första halvår för besöksnäringen

Trots en varm vinter med färre snöturister uppvisar Jönköpings län starka siffror för första halvåret 2019. Till detta bidrar den svaga svenska kronan, europeiska värmeböljor och det arbete som görs för att st…

Privatresandet växer både i Sverige och utomlands

Statistik från Tillväxtverket visar att Småland behåller sin plats som Sveriges 4:e största turistdestination mätt i gästnätter.

Satsning på udda boende

Småländska entreprenörer satsar på nya typer av boenden för att locka besökare till regionen.