Rapport från nederländska pressbesök

  • publicerad

En viktig kanal för att nå ut med vårt marknadsbudskap är press och media. Under 2017 resulterade det i rekordmånga besök – närmare 60 journalister besökte vår del av Småland. Utav dessa var 9 från Nederländerna.

Resultatet visar sig i notiser och artiklar både digitalt och på print i många olika magasin och dagstidningar. Många av våra journalister har även egna kanaler (bloggar och sociala medier), där man också kan följa dem.

Ett av Hollands stora campingmagasin ”Kamperauto”, med journalist Martijn Lamme och fotograf Marjam, kom till oss i mitten av juli. De körde upp själva till Sverige, och bodde i husvagn i Jönköpings län, både på Habo camping och i Gränna. Från detta besök bloggares det flitigt, och ett reportage kommer att publiceras i Kamperauto under våren 2018.

Här kan du läsa vad de skrev om Småland i sin blogg:
Metdecamper.nl
Metdecamper.nl
Metdecamper.nl
Metdecamper.nl

Vi fick också ett pressbesök från den holländska bloggaren Vera van Biesen från https://www.gezinopreis.nl/. Hon åkte med sin man och 2 barn och ville kombinera sin semester med bra blogginlägg om Småland. Vera med familj besökte bland annat Hagårds Lagård, Kyrkekvarn, Jönköping, Åsens by, Gränna/Visingsö, Eksjö, Skullaryds Älgpark, Mariannelunds karamellkokeri och Filmbyn Småland.

Några exempel på hennes inlägg:
Gezinopreis.nl
Gezinopreis.nl

I juni hade vi också besök från de väletablerade, holländska magasinen Libelle/Seasons/Delicious och journalisten Mirjam Enzerink, tillsammans med den erkända fotografen Pauline Joosten. Det var en samordnad resa med Västsverige och de besökte bland annat Tage Andersens Gunillaberg, då ett trädgårdsreportage stod på agendan. På egen hand besökte de också Rosenlunds Rosarium, Visingsö Trädgård och Rudenstams, innan det var dags att lämna Småland. Reportagen kommer att publiceras våren 2018.

Dessutom besöktes Småland under sommaren av två journalister från National Geographics och Volkskrant, som genom att ta del av den småländska naturen och dess erbjudanden, spred Smålandstexterna via Visit Sweden och deras mediekontakter.

vill du veta mer?

  • relaterat

Inspireras av goda exempel i coronatider

På den här sidan vill vi lyfta kommunikationsexempel som besöksnäringsföretag har gjort för att hantera den tuffa situationen kring Corona. Och även bra initiativ för att stötta.

Ytterligare satsning på hållbar cykelturism

Tillväxtverket har beviljat Smålands Turisms stöd för projektet ”Hållbar cykelturism” vilket innebär att vi fortsätter att utveckla cykelturismen under 2020!

Nya trender på den globala online-marknaden

Röststyrning och progressiva webbappar, det är något man bör ha koll på menade Oliver Geldner Revenue Management och Distribution Expert på Taktikon, när han på Smålandsdagen talade om vilka globala trender som påverkar resebranschen.

Så lyckas du i sociala medier

Sociala medier har funnits en tid nu och de flesta har en Facebooksida och några kanske även jobbar med Instagram. Men hur kan sociala medier skapa affärsnytta? Om det pratade Chrille Peterson, digital strateg och affärsutvecklare, på Smålandsdagen.

Stort fokus på digitalisering under Smålandsdagen

Digitaliseringen är full av möjligheter för företag och destinationer, och under Smålandsdagen 2019 lärde vi oss hur vi bäst tar tillvara på dem.

Årets Power BI-rapporter har anlänt

Hur utvecklas gästnätterna i Jönköpings län? Här finns svaren på dina frågor.