Rudenstams serverar Plant based i glaset

  • publicerad

Måltidsturismen är på stark frammarsch, spännande platsunika drycker gör måltidsupplevelsen komplett och Jönköpings län har fantastiska förutsättningar att locka fler resenärer med efterfrågade och hållbara smak- och dryckesupplevelser. Det är Visit Sweden och Smålands Turism rörande överens om.

I ett samarbete med influencern Therese Elgquist, Plant Based by Thess, djupdyker man i intressant dryck, grön mat och desserter. En av pärlorna som Thess besöker i serien är Rudenstams. Syftet är att få resenären att hitta intressanta, hållbara besökspärlor runt om i Sverige genom att visa på ett spännande och innovativt utbud. Och att inspirera andra företag som jobbar med måltidsturism att utveckla sina erbjudanden, så att det blir enklare att göra gott och äta gott på samma gång. Allt för att utveckla och stärka Sveriges och Jönköping läns position som en hållbar och attraktiv måltidsdestination.

-För oss är det otroligt roligt att Visit Sweden väljer att lyfta fram en aktör i vårt län. Rudenstams, som både besöksmål och dryckesproducent, agerar därmed som en inkörsport till länet. Detta är ett bevis på att det engagerade, innovativa och hållbara utvecklingsarbetet inom besöksnäringen som pågår över hela länet, lönar sig, säger Helene Berg, VD Smålands Turism.

Lokalt, hållbart och växtbaserat
Initiativet är ett samarbete mellan Visit Sweden och influencern och kokboksförfattaren Therese Elgquist, Plant based by Thess, som guidar till intressanta besöksmål med lokala smaker och växtbaserat på menyn. Resultatet är dels en satsning för att locka svenskar att upptäcka nya pärlor och för att locka resenärer till Sverige från utlandsmarknaderna. Dels är det en ambitiös programserie för att inspirera den svenska måltidsbranschen och besöksnäringsföretagen att utveckla fler intressanta och efterfrågade måltidsupplevelser.

Rudenstams som besöksmål och dryckesproducent
I avsnitt sju av programserien gör Therese ett nedslag hos Rudenstams, i äppelodlingen och gårdsbutiken där fokus i programmet är på hantverksmässigt framställda alkoholfria drycker med stor komplexitet. Och de 40 000 äppelträd som hanterats med kärlek och omsorg i flera generationer. Här presenteras en palett av drycker, väl avvägda för olika måltidsupplevelser och smaker. Matilda och Jonas Rudenstam pratar om sitt företag och mustmakare Niklas Hallman om smaker och drycker med Therese.

Se programmet ca 5 min: visitsweden.com/maltid/avsnitt-7-rudenstams

Serien omfattar följande destinationer och platser: Gotland – Lilla Bjers, Grebbestad – Catxalot, Järpen - Kolåsens fjällhotell, Malmö – Mat och chokladstudion, Mullhyttan – Restaurang Mull/Jannelunds Gård, Småland – Rudenstams, Stockholm – Växthuset och Sundsvall – Naturaj.

Inspireras och lär av de åtta förebilderna: Hur gör andra? | Visit Sweden

Matilda och Jonas Rudenstam medverkar i programserien där influencern Therese Elgquist, Plant Based by Thess, besöker Rudenstams. © Agnes Maltesdotter

vill du veta mer?

  • relaterat

Nominera din kandidat till Årets Turismpris 2022!

Vem blir vinnaren av turismpriset 2022? Nominera din kandidat senast den 1 december 2021.
Företag eller organisationer som utvecklar besöksnäringen i Jönköpings län – nu är det dags att nominera era kandidater till Årets Turismpris 2022!

Vi har flyttat till nya lokaler!

Utsikt över Munksjön från vårt nya kontor.
Du hittar oss numera i det nya kontorskomplexet Werket, tidigare Statliga verken, Vallgatan 8, 553 16 Jönköping.

Vill ditt företag synas i smålandskartan?

kartguiden Småland 2022
Med en plats i smålandskartan uppmärksammas ditt företag av både svenska och internationella besökare.

Samverkan är den gyllene vägen

Carina Engqvist (längst till vänster)  och Carina Eldåker ( till höger) som tillsammans driver företaget Cykla i filmlandskapet Småland.
Entreprenörerna Carina Eldåker och Carina Engqvist kan se tillbaka på en rolig sommar med många besökare. Där samarbete och inkludering av andra företag är en nyckel till framgång.

Tyska charterflyg landar återigen i Jönköping

Flygplan hälsas välkommet av en vattenkaskad från tankbilar.
För första gången på tre år landade ett tyskt charterflyg på Jönköping Airport den 5e augusti. Satsningen är ett unikt samarbete mellan tyska researrangörer, Smålands Turism och Charterways. Ett glädjande besked för länets turismnäring.

Möt den medvetne resenären!

personer skrattar och äter utomhus
Morgondagens resenär lägger stor vikt vid hållbara val, naturliga och hälsosamma upplevelser samt värderar växtbaserade alternativ väldigt högt, vid matbordet. Hur kan vi möta dessa förväntningar i erbjudanden och upplevelsepaket?