Så blev inspirationsdagen Unika Boenden

  • publicerad

”Alla de entreprenörer som redan lyckats sa samma sak: Vi tog det som fanns framför oss och gjorde det till en reseanledning i sin rätta miljö”. Så skriver en av deltagarna efter inspirationsdagen om Unika Boenden.

Med föreläsare från några av Sveriges mest spektakulära boenden blev dagen en succé. Representanter från bland annat Treehotel och Sala Silvergruva fanns på plats. Dagen, vars syfte var att inspirera och engagera företagare och entreprenörer runt om i länet, blev en dag för affärer, framtid och knytande av kontakter.

– En viktig del i Smålands Turisms verksamhet är att erbjuda plattformar där företag och kunskap möts. Om en sådan här dag leder till nya affärskontakter, idéer och fördjupade insikter hos våra företag, då vet vi att vi gjort vårt jobb, säger Lena Larsson, VD på Smålands Turism.

Boendet som reseanledning har blivit en trend som spridit sig över världen. Av den anledningen satte Smålands Turism boende-bollen i rullning.

– Vi prickade helt rätt med temat, säger Emilia Sundberg, affärsutvecklare på Smålands Turism. Vi visste att boendet som reseanledning var aktuellt, och engagemanget från deltagarna tyder på att de också är medvetna om trenden. Därför var det extra roligt att kunna erbjuda våra drivna företag en dag med så bra föreläsare!

Inspirationsdagen resulterade i en mängd nya affärskontakter bland deltagarna och föreläsarna. Till exempel kommer några företagare att ha ett möte under våren hos en av föreläsarna, Håkan Strotz på Urnatur. Reflektioner från dagen vittnar om att konkreta förslag, affärer och samarbeten inleddes redan under vistelsen i Lövsjö Loghouse, där inspirationsdagen arrangerades.

– Det var en nätverksvänlig miljö med högt i tak, berättar Johan Delfalk, projektledare på Smålands Turism. Det var en stark deltagarskara med många bra idéer och mycket vilja.

Från dagen tog flera deltagare med sig samma budskap: Kämpa för dina drömmar. För att vinna, måste man våga satsa.

vill du veta mer?

  • relaterat

Multiple use of forest

I skogen finns många affärsmöjligheter som ännu inte är förverkligade! Leader Linné Småland driver just nu projektet Multiple use of forest som syftar till Hållbar och Grön företagsutveckling inom skogsnärin…

Smålands måltidsupplevelser lanseras globalt

När Sverige skall inspirera internationella besökare till måltidsupplevelser och aktiviteter i den svenska naturen, spelar Småland och vårt län en stor roll.

Utveckling inom cykelturismen

På den välrenommerade cykelmässan Velofollies i Belgien samlas cykeltillverkare, researrangörer och boendeanläggningar med fokus på cykel, samt cykelintresserade privatpersoner.