Så blev inspirationsdagen Unika Boenden

  • publicerad

”Alla de entreprenörer som redan lyckats sa samma sak: Vi tog det som fanns framför oss och gjorde det till en reseanledning i sin rätta miljö”. Så skriver en av deltagarna efter inspirationsdagen om Unika Boenden.

Med föreläsare från några av Sveriges mest spektakulära boenden blev dagen en succé. Representanter från bland annat Treehotel och Sala Silvergruva fanns på plats. Dagen, vars syfte var att inspirera och engagera företagare och entreprenörer runt om i länet, blev en dag för affärer, framtid och knytande av kontakter.

– En viktig del i Smålands Turisms verksamhet är att erbjuda plattformar där företag och kunskap möts. Om en sådan här dag leder till nya affärskontakter, idéer och fördjupade insikter hos våra företag, då vet vi att vi gjort vårt jobb, säger Lena Larsson, VD på Smålands Turism.

Boendet som reseanledning har blivit en trend som spridit sig över världen. Av den anledningen satte Smålands Turism boende-bollen i rullning.

– Vi prickade helt rätt med temat, säger Emilia Sundberg, affärsutvecklare på Smålands Turism. Vi visste att boendet som reseanledning var aktuellt, och engagemanget från deltagarna tyder på att de också är medvetna om trenden. Därför var det extra roligt att kunna erbjuda våra drivna företag en dag med så bra föreläsare!

Inspirationsdagen resulterade i en mängd nya affärskontakter bland deltagarna och föreläsarna. Till exempel kommer några företagare att ha ett möte under våren hos en av föreläsarna, Håkan Strotz på Urnatur. Reflektioner från dagen vittnar om att konkreta förslag, affärer och samarbeten inleddes redan under vistelsen i Lövsjö Loghouse, där inspirationsdagen arrangerades.

– Det var en nätverksvänlig miljö med högt i tak, berättar Johan Delfalk, projektledare på Smålands Turism. Det var en stark deltagarskara med många bra idéer och mycket vilja.

Från dagen tog flera deltagare med sig samma budskap: Kämpa för dina drömmar. För att vinna, måste man våga satsa.

vill du veta mer?

  • relaterat

Ta fram styrkan inom dig

Mental coach Susanne Pettersson
Den 4 februari bjöd Smålands Turism in till en digital föreläsning med Susanne Pettersson. Föreläsningen ”Ta fram styrkan inom dig” handlade om att vi alla har förmågan att ta fram styrkan inom oss. Den handlar även om tron på sig själv, att följa sina drömmar och att ingenting är omöjligt.

Småländsk mat med stor potential

”Sverige har nu 17 produkter med skyddad beteckning, och syftet med märkningarna är att öka konkurrenskraften och främja destinationsutveckling och landsbygdens ekonomi, samtidigt som konsumentens möjlighet att göra medvetna val ökar”. Det berättar Camilla Bender Larsson från Jordbruksverket.

Tipslista: decemberdryckerna från norra Småland

Äppelmust i snölandskap
Vinterns högtider ligger framför oss. Med dem kommer kryddiga smaker, varma drycker och festliga tillställningar. I norra Småland finns flera kreativa dryckestillverkare att upptäcka, och med hjälp av måltidsexperterna Sven-Erik Larsson och Gustav Arnell presenterar vi vinterns must-have-drycker.

Inspiration den digitala vägen när Smålands Turism arrangerade cykeldag

mtb i midnattssol
Syftet med dagen var att kartlägga var vi står i cykelutvecklingen, hur vi gemensamt som cykeldestination tar nästa steg och vilka resurser som finns och behövs.

Goda exempel visar (cykel)vägen framåt!

Med fokus på mountainbike anordnade vi en studieresan till Borgen Outdoor och Isaberg Mountain Resort. Här ville vi visa upp två anläggningar som kommit långt i sin utveckling och som därför kunde fungera som goda exempel.

Framgångsrik sommarkampanj för Småland

semester i Småland
Kampanjen “Emigrera till Småland i sommar” stack ut i mängden och engagerade, samtidigt som den lyfte Smålands styrkor och besöksmål online. Svenska gästnätter i länet ökade med drygt 14%!