Så blev inspirationsdagen Unika Boenden

  • publicerad

”Alla de entreprenörer som redan lyckats sa samma sak: Vi tog det som fanns framför oss och gjorde det till en reseanledning i sin rätta miljö”. Så skriver en av deltagarna efter inspirationsdagen om Unika Boenden.

Med föreläsare från några av Sveriges mest spektakulära boenden blev dagen en succé. Representanter från bland annat Treehotel och Sala Silvergruva fanns på plats. Dagen, vars syfte var att inspirera och engagera företagare och entreprenörer runt om i länet, blev en dag för affärer, framtid och knytande av kontakter.

– En viktig del i Smålands Turisms verksamhet är att erbjuda plattformar där företag och kunskap möts. Om en sådan här dag leder till nya affärskontakter, idéer och fördjupade insikter hos våra företag, då vet vi att vi gjort vårt jobb, säger Lena Larsson, VD på Smålands Turism.

Boendet som reseanledning har blivit en trend som spridit sig över världen. Av den anledningen satte Smålands Turism boende-bollen i rullning.

– Vi prickade helt rätt med temat, säger Emilia Sundberg, affärsutvecklare på Smålands Turism. Vi visste att boendet som reseanledning var aktuellt, och engagemanget från deltagarna tyder på att de också är medvetna om trenden. Därför var det extra roligt att kunna erbjuda våra drivna företag en dag med så bra föreläsare!

Inspirationsdagen resulterade i en mängd nya affärskontakter bland deltagarna och föreläsarna. Till exempel kommer några företagare att ha ett möte under våren hos en av föreläsarna, Håkan Strotz på Urnatur. Reflektioner från dagen vittnar om att konkreta förslag, affärer och samarbeten inleddes redan under vistelsen i Lövsjö Loghouse, där inspirationsdagen arrangerades.

– Det var en nätverksvänlig miljö med högt i tak, berättar Johan Delfalk, projektledare på Smålands Turism. Det var en stark deltagarskara med många bra idéer och mycket vilja.

Från dagen tog flera deltagare med sig samma budskap: Kämpa för dina drömmar. För att vinna, måste man våga satsa.

vill du veta mer?

  • relaterat

Tipslista: decemberdryckerna från norra Småland

Äppelmust i snölandskap
Vinterns högtider ligger framför oss. Med dem kommer kryddiga smaker, varma drycker och festliga tillställningar. I norra Småland finns flera kreativa dryckestillverkare att upptäcka, och med hjälp av måltidsexperterna Sven-Erik Larsson och Gustav Arnell presenterar vi vinterns must-have-drycker.

Inspirationsresa med bruksorter i fokus

Vd Kristina Christofferson visar deltagarna några av rummen som går att hyra på området i Nääs fabriker.
Med syfte att ge inspiration och kunskap om hur en mindre ort kan utveckla sitt bruks- och industriarv till att bli ett besöksmål har vi besökt Glasets Hus i Limmared och Nääs Fabriker i Tollered. Två ledord som sticker ut från resan är volontärer och vikten av att ha en dragare.

Trysil satsar på cykling för alla

Cyklister i Trysil Bike Arena
Vårt cykelnätverk besökte Norge för att lära sig om Trysils utveckling från välkänd skiddestination till att numer även locka cyklister. En omställning som varit en succé!

Småländska entreprenörer vill satsa på fisketurism

Intresset var stort under temadagen om fisketurism på Wallby Säteri. Ett event som Smålands Turism anordnade tillsammans med länsstyrelsen och lokala entreprenörer. Samverkan mellan olika intressenter, hållbart fiske och att ta kontroll över vattnet var några av dagens nyckelord.

Hur blir Småland en cykeldestination?

Småland är ett skogsrikt landskap med goda förutsättningar för vackra leder.  Här ses några av cykelexperterna under besöket i september.
Med ett starkt nätverk av olika aktörer såsom t.ex. beslutsfattare, markägare och restauranger läggs grunden för en framgångsrik cykeldestination. Kevin Suhr och Jan Oggier från Bikeplan och destinationsutvecklare Chris Doyle visar oss hur vi kan växa och vända svagheter till styrkor.

Samverkan är den gyllene vägen

Carina Engqvist (längst till vänster)  och Carina Eldåker ( till höger) som tillsammans driver företaget Cykla i filmlandskapet Småland.
Entreprenörerna Carina Eldåker och Carina Engqvist kan se tillbaka på en rolig sommar med många besökare. Där samarbete och inkludering av andra företag är en nyckel till framgång.