Fyra månader av pressbesök

  • publicerad

Årets pressbesök i norra Småland har genererat i många hotellnätter och spännande nyhetsinslag. Slår man ihop hela årets pressprogram har vi haft besök här i totalt fyra månaders tid! Vårt län har synts i tidningar som The Daily Telegraph och Die Welt am Sonntag.

Denna höst har vi hittills haft ovanligt mycket pressbesök till vår del av Småland från många stora medier runt om i världen. Några av dem har kommit hit för att ta del av Visit Swedens kampanj ”Spellbound by Sweden”, där vi erbjuder den Småländska versionen ”Spellbound by Småland". Med anledning av denna trolska sida av vårt vackra landskap fick vi långväga besök från en amerikansk publikation med ca 1,5 miljon läsare. Besöket mynnade ut i en artikel samt en extra besöksguide som kommer publiceras under våren. Vi fick även besök av brittiska dagstidningen The Daily Telegraph som också ville inspireras av allt det trolska.

Jul och outdoorintresse
Förutom det trolska Småland har intresset från de utländska medierna under de senaste månaderna även handlat om jul. I början av december hade vi den tyska tidningen Die Welt am Sonntag här, för att skriva om småländskt julfirande och småländska julmarknader. Det som har efterfrågats mest under hela året har varit olika typer av outdoorupplevelser med koppling till unikt boende.

Totalt 40 medier på besök
Totalt under året 2022 har vi haft besök av 40 journalister, influencers och kamerateam för TV-produktioner. I snitt har de stannat tre dygn i vårt län.

Här kan du läsa tidningen Nylons recension av Spellbound by Småland: https://www.nylon.com/life/sweden-spellbound-travel-experience-kiln-review

Här kan du läsa The Daily Telegraphs upplevelse av Spellbound: https://www.telegraph.co.uk/travel/destinations/europe/sweden/sweden-trying-frighten-tourists-visiting/

Pressbesök på Vandalorum av tyska tidningen Die Welt am Sonntag. © Smålands Turism

vill du veta mer?

  • relaterat

Skicka in din nominering till Årets Turismpris

Trakt forest hotel tar emot pris på scen 2023
Varje år delar vi på Smålands Turism ut Årets Turismpris till företag, organisationer eller föreningar som har gjort avtryck och bidragit till att utveckla besöksnäringen i Jönköpings län. Var med och nominera ett företag inom besöksnäringen som du tycker förtjänar årets pris!

Småland syns i Europeisk media

Ett journalistbesök på Grafitgrå i Kaxholmen. Journalisten fotar ägaren med en växt framför butiken, snö runtomkring dem.
Förra året välkomnade vi drygt 40 journalister och influencers, där majoriteten kom från Tyskland. De nederländska pressutskicken samt en pressresa med fokus familj var några av höjdpunkterna.

200 deltagare på Smålandsdagen 2023!

Erik Modig som står på scenen och föreläser om hur du når ut till nya och befinliga kunder. Publik runtomkring, slides bakom honom, bollformade lampor som hänger över publiken.
Föreläsningar om trender, marknadsföring och AI, mingel med företag inom besöksnäringen och show med Prussiluskan och poliserna Kling och Klang. En fantastisk dag för besöksnäringen i Småland helt enkelt!

Småland hjälper dig att synas online!

två kvinnor pekar på en karta på en mobiltelefon
Nu har vi möjlighet att erbjuda ditt företag hjälp att synas online – helt kostnadsfritt! Träffa våra digitala coacher som tar fram en plan efter just ditt företags utmaningar.

Jönköpings län lockar allt fler utländska besökare

Tysk turist som sitter i en vagn tillsammans med andra turister och fotar älgar på Skullaryds Älgpark.
Trots regn och rusk kom turisterna till Jönköpings län. Nästan hälften av sommarens totala gästnätter spenderades under juli, men under augusti sjönk det rejält. Det största tappet under sommaren var de svenska turisterna, framför allt de som övernattar på camping.

En spirande sommar för Rosenlunds rosarium och herrgård

Rosenlunds herrgård, baksidan
Tillsammans med Destination Jönköping är vi med och utvecklar platsen Rosenlunds rosarium och herrgård. Denna sommar var den första där det erbjöds fasta guidade vandringar samt en mängd nya aktiviteter och evenemang.