Omvärldsbevakning

Åtta nya utomhusupplevelser i Jönköpings län

Smålands Turism har tagit initiativ till att ge åtta företag i länet möjlighet att genomgå Kurbits Outdoor programmet – ett renodlat produktutvecklingsprogram med fokus på Outdoor. Nu presenteras åtta nya utomhusupplevelser som har skapats utifrån programmet.

Världens finaste rosor finns i Jönköping

Familj som går genom den blommande allén på Rosenluns rosarium, vända gåendes bort från kameran.
Rosenlunds rosarium klassas nu som ett av världens bästa rosarium i världen och har nu tilldelats priset Award of Garden Excellence av World Federation of Rose Societies (WFRS).

Hjälp med rekrytering inom Europa

Eures är ett nätverk av arbetsförmedlingar inom Europa vars syfte är att hjälpa och stödja både arbetssökande och arbetsgivare i att hitta varandra över de europeiska landsgränserna inom EU/EES och Schweiz.

Nominera din kandidat till Årets Turismpris 2023

Den 25 mars åker klackarna och finkavajen på för då är det dags för Jönköpingsgalan 2023. Var med och nominera en kandidat till Årets Turismpris i Jönköpings län!

Lyckad sommarkampanj med fokus på barnfamiljer

Youtubern Tomu med glada barn
Med hjälp av årets inspiratörer, nya appen ”Småländska skatter”, en tydlig målgrupp och nya kanaler för annonsering har sommarens kampanj för Visit Småland inneburit succé. Kampanjwebben har varit välbesökt och vi har nått rätt personer i rätt läge.

Efterlängtade möten på Smålandsdagen i Älmhult

Moderatorn Sofie på Smålandsdagen framför publiken.
Efter två år av pandemi kunde äntligen Smålandsdagen 2022 arrangeras. En dag fylld av inspiration, framtidsvisioner samt även en tillbakablick på hur varumärket Småland kom till liv.

Workshops för mötesbranschen

Vy över mötesdeltagare och Gr8 meetings arrangörerna i en cirkel.
Under två fredagar i september och oktober har mötesbranschen fått ta del av workshops med Heléne Arvidsson och Micke Darmell från företaget Gr8 meetings. Här fick deltagarna svar på frågor som ; Vad utgör egentligen ett bra möte? Och hur kan värdskapet vässas ännu mer?

Rekord för sommarturismen i Jönköpings län

Efter två år med pandemi slog antalet gästnätter under sommaren 2022 alla tidigare rekord! De svenska turisterna stod för ungefär två tredjedelar av gästnätterna.

Vill ditt företag synas på Smålandskartan 2023/2024?

Med en plats i smålandskartan uppmärksammas ditt företag av både svenska och internationella besökare.