Omvärldsbevakning

Ikoniska cykelområden knyts samman i nytt projekt

Nu har Smålands Turism beviljats 3 312 377 kr stöd för ett nytt cykelprojekt med finansiering av landsbygdsprogrammet 2014–2020 genom Tillväxtverket. Projektet innefattar att vi på flera platser i länet planerar att utveckla MTB-leder och stigar för att binda samman befintliga cykeldestinationer.

Vill ditt företag synas på Smålandskartan 2023/2024?

Med en plats i smålandskartan uppmärksammas ditt företag av både svenska och internationella besökare.

Trysil satsar på cykling för alla

Cyklister i Trysil Bike Arena
Vårt cykelnätverk besökte Norge för att lära sig om Trysils utveckling från välkänd skiddestination till att numer även locka cyklister. En omställning som varit en succé!

Nytt projekt – hållbar platsutveckling av Biosfärområde Östra Vätterbranterna

Föreningen Biosfärområde Östra Vätterbranterna har tillsammans med Smålands Turism och Destination Jönköping beviljats ekonomiskt stöd för att platsutveckla Biosfärområde Östra Vätterbranterna att bli ännu mer hållbart och attraktivt.

Kampanj på Tripadvisor utökas med nya besöksmål

En mamma och dotter som utforskar naturen tillsammans i soluppgång på Store mosse.
Som ett steg i att stärka Smålands synlighet och attraktivitet utomlands är vi med i en kampanj tillsammans med Tripadvisor, Visit Sweden och Sveriges regioner. I kampanjen lyfter vi småländska resmål inriktade på natur och upplevelser.

EU-beteckning godkänd för "Äkta Gränna Polkagrisar"

Rötvitrandiga polkagrisar som under bakning klipps itu av en längre sax.
Den 21 juni kom beskedet från Europeiska kommissionen att EU-beteckningen SGB (skyddad geografisk beteckning) har godkänts för polkagrisar producerade i Gränna. Beteckningen innebär att endast polkagrisar framställda i Gränna socken får kallas för “Äkta Gränna Polkagrisar”.

Upplevelseappen Småländska skatter

Hand som håller upp mobil med appen Småländska skatter i skärmen. En grön äng i bakgrunden.
Med hjälp av appen "Småländska skatter" ska Småland bli det naturliga semestermålet för hela familjen. Genom appen kan svenska turister upptäcka Smålands besöksmål samtidigt som användaren samlar poäng genom att utföra uppdrag.

Isaberg vann utmärkelsen "Årets skidanläggning 2022"

Vid skidanläggningarnas branschorganisation SLAOs årsmöte den 9 maj tilldelades Isaberg, i hård konkurrens med SkiStar Sälen och Tänndalen, priset som Årets skidanläggning 2022.

Kulturarvet som besöksmål

Kulturarvet är ett viktigt besöksmål för besökare både nationellt och internationellt. Under våren har Smålands Turism och länets hembygdsförbund bjudit in hembygdsföreningarna att medverka i projektet ”Kulturarvet som besöksmål”. Syftet är att få fram nya produkter och upplevelser.