Skicka in din nominering till Årets Turismpris

  • publicerad

Varje år delar vi på Smålands Turism ut Årets Turismpris till företag, organisationer eller föreningar som har gjort avtryck och bidragit till att utveckla besöksnäringen i Jönköpings län. Var med och nominera ett företag inom besöksnäringen som du tycker förtjänar årets pris!

Årets Turismpris i Jönköpings län delas traditionsenligt ut på Jönköpingsgalan varje år. 2024 tar galan en paus vilket har lett till att vi kommer att arrangera en helt egen eftermiddag dedikerad Årets Turismpris i Jönköpings län på Werket i Jönköping, torsdagen den 30 maj.

Nominera ett företag

Varje år har du möjlighet att påverka vem som vinner genom att nominera ett företag inom besöksnäringen i Jönköpings län som du tycker har skött sig extra bra under året.
I nomineringen till Årets Turismpris önskar vi att du skriver med en motivering. I motiveringen är det en styrka att beskriva eller ge exempel på hur de nominerade arbetar med nedanstående aspekter:

• Pristagaren bidrar till nytänkande och innovativ utveckling av besöksnäringen.
• Pristagaren utvecklar metodiskt och målmedvetet en hållbar verksamhet.
• Pristagaren utvecklar, sprider och delar nya färdigheter och kunskaper för att stärka besöksnäringen.

Skicka in din nominering här!

Vinnaren av Årets Turismpris i Jönköpings län kommer efter vinsten att representera vårt län i den nationella tävlingen ”Sveriges Turismpris”, som avgörs under slutet av året. Framgångskriterierna ovan är samma som används till urvalet för den nationella nomineringen.

Skicka in din nominering senast den 5 maj! Vinnaren utses av en jury bestående av Smålands Turisms styrelse.

Livesändning av årets ceremoni

Med på plats under ceremonin är representanter från länets kommuner och årets vinnare. Vi livesänder prisutdelningsceremonin, så att du kan ta del av vem som blir vinnaren av Årets Turismpris 2024 i Jönköpings län. Följ händelsen live på Instagram @smalandsturism.

Trakt forest hotel tar emot pris på scen 2023
Nominera det företag som du tycker ska vinna årets pris. © Jönköpingsgalan

vill du veta mer?

  • relaterat

Småland syns i Europeisk media

Ett journalistbesök på Grafitgrå i Kaxholmen. Journalisten fotar ägaren med en växt framför butiken, snö runtomkring dem.
Förra året välkomnade vi drygt 40 journalister och influencers, där majoriteten kom från Tyskland. De nederländska pressutskicken samt en pressresa med fokus familj var några av höjdpunkterna.

200 deltagare på Smålandsdagen 2023!

Erik Modig som står på scenen och föreläser om hur du når ut till nya och befinliga kunder. Publik runtomkring, slides bakom honom, bollformade lampor som hänger över publiken.
Föreläsningar om trender, marknadsföring och AI, mingel med företag inom besöksnäringen och show med Prussiluskan och poliserna Kling och Klang. En fantastisk dag för besöksnäringen i Småland helt enkelt!

Småland hjälper dig att synas online!

två kvinnor pekar på en karta på en mobiltelefon
Nu har vi möjlighet att erbjuda ditt företag hjälp att synas online – helt kostnadsfritt! Träffa våra digitala coacher som tar fram en plan efter just ditt företags utmaningar.

Jönköpings län lockar allt fler utländska besökare

Tysk turist som sitter i en vagn tillsammans med andra turister och fotar älgar på Skullaryds Älgpark.
Trots regn och rusk kom turisterna till Jönköpings län. Nästan hälften av sommarens totala gästnätter spenderades under juli, men under augusti sjönk det rejält. Det största tappet under sommaren var de svenska turisterna, framför allt de som övernattar på camping.

En spirande sommar för Rosenlunds rosarium och herrgård

Rosenlunds herrgård, baksidan
Tillsammans med Destination Jönköping är vi med och utvecklar platsen Rosenlunds rosarium och herrgård. Denna sommar var den första där det erbjöds fasta guidade vandringar samt en mängd nya aktiviteter och evenemang.

Regional besöksnäringsstrategi för Jönköpings län 2023-2030

Två personer som cyklar uppför Huskvarnaberget i soldnedgång.
För att stärka besöksnäringen och lägga en gemensam grund för hållbar platsutveckling och innovation inom näringen, har Region Jönköpings län tillsammans med Smålands Turism tagit fram länets första regionala besöksnäringsstrategi i nära samverkan med länets kommuner och aktörer från besöksnäringen.