Småland inspirerar tyska tv‑tittare

  • publicerad

Häromveckan gjorde det välkända tyska tv-programmet Ostseereport, med programledaren Alexandra Bauer, flera nedslag på småländska besöksmål. Nu är vi spända på att se effekten av smålandsbilderna när programmets dryga miljon tittare börjar planera sin semester 2021.

Ostseereport har sänts i över 35 år och fokuserar på turism, kultur och resor i Skandinavien. Det görs av en av landets största tv-kanaler: NDR, Norddeutscher Rundfunk. Projektledaren och programledaren Alexandra Bauer kontaktade oss och tillsammans med henne och våra kollegor i Kalmar och Kronobergs län formade vi programkonceptet: fokus på naturaktiviteter som går att genomföra trots pandemirestriktioner. Ett par veckor senare var det dags för inspelning, och teamet inkvarterades på Wallby säteri.

Det tittaren först möter är (förstås) en älg, och programledaren hälsar välkommen från safarituren hos Erik Öster i Skullaryd Älgpark. Sedan får tittaren följa med på cykeltur i Astrid Lindgrens filmlandskap, guidad av Carina Engqvist och Carina Eldåker. Cykla i Filmlandskapet erbjuder turer både med och utan guide med utgångspunkt från Filmbyn i Mariannelund. Alexandra passerar Bullerbyn och Katthult och pausar för picknick med högläsning. I det avslutande inslaget från Astrid Lindgrens värld framgår utmaningarna under 2020, men reportaget avslutas i positiv anda inför 2021.

Efter att programmet visats fick vi ett mejl från programledaren: “We really think that our trip to Småland was a big success and we are very happy with the results”, skrev Alexandra Bauer, NDR. Hon var alltså nöjd med både resans upplägg och det slutliga reportaget.
Vi kan bara hålla med Alexandra: vårt pressarbete ger många goda kontakter och är viktigare än någonsin i dessa tider. Vi är tacksamma över att få ge våra tyska vänner möjlighet att drömma om en Smålandsvistelse, så snart man kan resa säkert igen!

För dig som vill se programmet I sin helhet:
ndr.de/fernsehen/sendungen/ostsee-report/Natur-pur-in-Smaland,sendung1094178.html

tv inspelning älgpark
Tyska tv-kanalen NDR filmar på Skullaryd Älgpark.

vill du veta mer?

  • relaterat

Anneli Ubeda är vår nya projektkoordinator

Anneli kommer att jobba som projektkoordinator inom projektet ” Ett innovativt, diversifierat och hållbart besöksnäringsliv i Norra Småland”.

Småland syns på en av Tysklands största digitala reseplattformar

Nytt samarbete för att locka de tyska turisterna att besöka Småland.

Christina Moths är tillbaka på Smålands Turism

Christina kommer främst att arbeta med researrangörer (Travel Trade) på flera marknader, samt med speciellt riktad marknadsbearbetning på de tysktalande och holländska marknaderna.

Hjälp länets mötesindustri - sprid vår enkät!

Pandemin har drabbat besöksnäringen hårt. Mars till juni tappade Jönköpings län ca 1 miljard kronor i intäkter från utländska besökare och mötesanläggningar gapar nu tomma. Du kan hjälpa Smålands Turism att ta fram fakta till mötesindustrin.

Sök företagsstöd för att utveckla ditt företag

Nu kan du som företagare inom besöksnäringen i Jönköpings län ansöka om ekonomiskt stöd för att utveckla din verksamhet.

Stöttning för dig som företagare

Till företagsjouren kan du som företagare inom besöksnäringen i Jönköpings län vända dig för att få råd och stöttning.