Småland Resorts bjuder in Bingo Rimér för att upptäcka Småland

  • publicerad

Bingo Rimér, välkänd fotograf och mediaprofil, kommer under kommande vecka att besöka utvalda platser i Småland för att med sitt utifrånperspektiv uppleva vad som finns att erbjudas i form av natur, aktiviteter och lokala smaker.

I 20 år har samtliga i Småland Resorts insett styrkan i att samarbeta och lyfta sina konkurrenters anläggningar och deras utbud för att gemensamt bli starkare. Nu satsar de ihop med Smålands Turism på att uppmärksamma det breda utbud som finns genom att bjuda in den välkända fotografen och mediaprofilen Bingo Rimér. På en resa genom småländsk natur kommer varje de att visa upp sin unikitet. Bingo ska uppleva och testa allt ifrån själva boendet och aktiviteter till lokala smaker och de vackra miljöerna.

Tanken är även att uppmärksamma flera företagare inom besöksnäringen i Jönköpings län. Detta gör man bland annat genom att planera in upplevelser med lokala aktivitetsföretag där Bingo Rimér till exempel kommer att åka Zip-line i Mullsjö, testa på snöskovandring på Stora Mosse och baka polkagrisar tillsammans med sina barn i Gränna.

I och med att bjuda in Bingo Rimér till en vecka fullspäckad av roliga aktiviteter, låter man även Bingos drygt 168 000 följare i sociala kanaler få följa med på en digital resa genom regionen och uppleva det breda utbud av aktiviteter som finns i Småland. Genom tävlingar i digitala kanaler kommer även en handfull av Bingos följare, samt lokalbefolkning få chans att testa upplevelsen tillsammans med honom på plats.

”Med sin outtröttliga energi, sin nyfikenhet och sin entusiasm för aktiviteter i den svenska naturen är Bingo en spännande person som vi tror kan ge både oss och hans följare en ny synvinkel på allt det fantastiska vi faktiskt har att erbjuda i Småland”, säger Hans Palmgren ordförande i Småland Resorts.

Genom Bingo Rimérs alla utlandsresor som fotograf har hans kärlek till Sverige vuxit och insikten om hur bra vi har det här, både gällande naturen och råvarorna. Han har ett stort intresse för hälsa, mat och livsstil kopplade till aktiviteter. Och även att han gjort både IronMan Kalmar, Vätternrundan och nu senast den tuffa swimruntävlingen ÖTILLÖ lär den kommande veckan att bli det ultimata äventyret, enligt Bingo. Bingo är oerhört social och har alltid älskat att träffa nya människor. Då han har släkt i Värnamo och har spenderat en del av sin barndom i regionen, ser fram emot att få lära känna fler smålänningar. Både en slottsherre och världskänd kanotist står på schemat.

”Jag är bosatt i Stockholm och är van att flänga runt mellan olika projekt. Tyvärr kan jag därför känna att jag ofta behöver tumma på livskvaliteten. Under veckan i Småland är jag säker på att jag kommer att få en kvalitativ tillvaro med en inramning av djur, natur och aktivitet. Jag är supertaggad, det här kommer bli en manifestation för världens bästa Småland!” avslutar Bingo Rimér.

Du kan följa Bingo Rimérs resa genom Småland på hans konto på Instagram @bingorimer eller på #goSmålandresorts

vill du veta mer?

  • relaterat

En tysk säsong på framfart

Efter inspirerande och givande dagar på ITB-mässan kan vi konstatera att den tyska turistens intresse för Sverige blomstrar. Trenderna håller i sig, och efterfrågan på svenska upplevelser ökar – vi seglar i medvind.

Nytänk gav lyckat resultat i sverigekampanj

Kvinna med cykel på brygga vid vatten
För årets sverigekampanj valde vi att satsa på att nå våra målgrupper på ett nytt sätt och på en ny plattform – nämligen TikTok. Att vara första region i Sverige att satsa på en strategi på TikTok visade sig vara ett bra beslut!

Här är de nominerade till Årets Turismpris 2022!

Äntligen får vi presentera kandidaterna till Årets Turismpris 2022. Stort grattis till de tre finalisterna som alla har gjort avtryck och bidragit till att utveckla besöksnäringen i Jönköpings län.

Grännas polkagrisar och unik cykelupplevelse lyfts i kampanj på TripAdvisor

Nu pågår en Sverigekampanj på Tripadvisor - en av världens största reseplattformar. I samverkan med Visit Sweden och andra regioner presenterar vi Sveriges utbud inom natur, mat, kultur och design för utländska turister. Från vårt län lyfter vi Grännas kända polkagrisar och Cykla i Filmlandskapet.

Utveckla naturnära måltidsupplevelser

matlagning i naturen
Intresset för och längtan efter vacker och unik natur, hållbarhet samt naturlig, hälsosam mat och dryck, tycks stadigt öka. Resenärer söker efter naturnära måltidsupplevelser och i Visit Swedens en timmes långa föreläsning får du inspiration för att möta deras efterfrågan.

Småland matchar tyskarnas resedröm även efter pandemin

Branschens trender är entydiga: tyskarna längtar efter att få resa men förväntar sig större flexibilitet, trygghet och säkerhet än tidigare. Det framgick på ITB, världens största fack- och konsumentmässa för turism, som i år var helt digital.