High Chaparral - Jönköpings läns representant till Stora Turismpriset 2020!

  • publicerad

Med anledning av coronapandemin har Tillväxtverket ändrat kriterierna för Stora Turismpriset 2020. För att utveckla verksamheten ska organisationen på ett hållbart sätt arbetat för att vända nedgången till framgång. Smålands Turism har utsett High Chaparral som representant för Jönköpings län.

Pandemin har inneburit en tuff utmaning, inte minst för företagen inom besöksnäringen. Med anledning av detta har Tillväxtverket och Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism valt att dela ut Stora Turismpriset 2020 på ett annat sätt, utifrån ett nytt kriterium. Organisationen ska under coronapandemin ha arbetat med sin verksamhet på ett hållbart och innovativt sätt för att vända de negativa konsekvenserna av krisen till något som utvecklar verksamheten.

Nytt för i år är även att man inte utser en ensam vinnare. Samtliga representanter kommer istället att lyftas som goda exempel och visa på hur företag kan tänka om och tänka nytt. Var och en tilldelas även 10 000kr. Representanterna kommer att presenteras den 25 november senare i år.

High Chaparrals snabba omställning
Den välkända temaparken med tydlig westernprofil har behövt tänka om helt för att kunna hålla parken öppen under sommarsäsongen 2020. Genom att tidigt samarbeta med specialister har man snabbt agerat för att skapa en säker och hållbar miljö, både för gäster och personal. Detta, utan att tumma på gästens upplevelse!
En av de största utmaningarna har varit att undvika folksamlingar. Detta har man bland annat löst genom att ta bort de stora showerna och istället fokusera på lärande upplevelser som att vaska guld, dansa linedance, fäktas och lära sig om livet som cowboy. Besökarna bjuds även in att interagera med karaktärer som Lucky Luke, Zorro och Annie Oakley när de rör sig runt i parken. De improviserade mötena har fungerat bra och blivit väldigt omtyckta. Avsikten är att behålla flera av de nya förändringarna permanent. Läs mer om High Chaparrals åtgärder här.

-Vi är verkligen imponerade av den innovativa omställning High Chaparral gjort på så kort tid. Med ett framgångsrikt hållbarhetstänk har de både attraherat besökare och utvecklat verksamheten långsiktigt. De är väl förtjänta av utmärkelsen, säger Helene Berg, VD Smålands Turism.

Utdelning av Årets turismpris skjuts fram
I januari i år presenterade vi de nominerade till Årets Turismpris 2020 - Store Mosse, Wallby säteri och Abloc. Priset skulle ha delats ut i mars under Jönköpingsgalan, men på grund av pandemin har galan blivit framflyttad till nästa år. Vanligtvis blir vinnaren av Årets Turismpris direkt nominerad till det nationella Stora Turismpriset. Men då kriterierna för det priset ändrats står de nominerade till Årets Turismpris 2020 kvar till 2021. Läs mer om Årets Turismpris här.

Glada barn på High Chaparral
High Chaparral utses som Jönköpings läns representant till Stora Turismpriset 2020!
  • relaterat

Vill ditt företag synas i smålandskartan?

Med en plats i smålandskartan uppmärksammas ditt företag av både svenska och internationella besökare.

Stark efterfrågan på sverigeresor från tyska turister

Efter en sommar med starkt begränsat utlandsresande är tyskarnas längtan efter att få resa utomlands starkare än någonsin. Både flyg- och bussbranschen har påverkats av pandemin, något som förväntas gynna Sverige framåt.

Utdelning av Årets turismpris flyttas fram

På grund av pandemin har Jönköpingsgalan och prisutdelningen av Årets Turismpris 2020 i Jönköpings län blivit framflyttad till januari 2021.

High Chaparral drog snabbt mot pandemin

Med hjälp av noga förberedelser och kreativ personal har High Chaparral lyckats hålla parken öppen sommaren 2020. Sheriff, och tillika VD, Mathias Bergendahl berättar om arbetet som krävts. De har inte vunnit kriget mot Covid-19, men de gick segrande ur vårens och sommarens många tuffa dueller.

Kampanj - Emigrera till Småland i sommar!

Vår nylanserade kampanjsajt guidar besökarna till en drömsemester i de förlovade ”små landen”. På sajten finns guider med småländska pärlor från både smålänningar och gäster, boenden att boka och företag att besöka – drygt 300 st faktiskt.

Nu är nya cykelkartan här!

Cykelkartan för norra Småland presenterar ett 20-tal cykelrundor samt MTB-anläggningar. Här finns även tips på lokala cykeluthyrare, guideföretag, samt cykelvänliga boende och matställen längs med vägen.