Delta i vår svemesterkampanj för Småland!

  • publicerad

Med förhoppning om att vi ska kunna resa igen till sommaren kommer Smålands Turism även i år att göra en svemesterkampanj. Vi fortsätter på samma tema som förra året - vårt unika småländska arv. Välkommen att synas kostnadsfritt på kampanjsajten!

Tack vare extra stöd från Region Jönköpings län har vi även i år möjlighet att köra en svemesterkampanj för att locka svenskar till Småland.

Vi lyfter det unika för Småland
Innehållet i kampanjen kommer vara unikt småländskt och bygga på vårt arv. Detta för att skapa en tydlig avsändare som inte riskerar att försvinna i bruset av andra destinationskampanjer. Precis som kampanjen sommaren 2020 fortsätter vi temat med Kristina från Utvandrarna, men i år med vinkeln att alla har något från Småland hemma - oavsett om det är en sagobok från Astrid Lindgren, en gräsklippare från Husqvarna eller en möbel. Genom detta småländska föremål, och med hjälp av Kristina, förflyttas karaktären i kampanjfilmen till norra Småland för sin semester. 3 kampanjfilmer för olika målgrupper kommer att sponsras på sociala medier och länka till kampanjsajten guide.visitsmaland.se.
Kampanjen är framförallt digital och förutom att sprida vårt egna innehåll kommer vi ta hjälp av influencers för att de på ett trovärdigt sätt dela vårt budskap i sina kanaler.

Då drar vi igång
På grund av smittspridningen kommer kampanjen att starta i skiftet juni/juli då vi förväntas ha kommit ned på lägre nivåer. I början fokuserar kampanjen på barnfamiljer och vi lyfter utomhusaktiviteter. Under sensommaren i augusti skiftar kampanjen fokus och riktar sig då mot medelålders par som önskar en mysig långweekend under hösten. Tanken är att stödja näringen även i höst när bokningarna blir glesare och enligt trenderna vill fler resa på långa weekends och skämma bort sig själva, utan att behöva ta flyget.

Så här kan du vara med!

Kampanjsajten guide.visitsmaland.se från 2020 kommer att återanvändas med ett par uppdateringar. Här finns utrymme för alla inom besöksnäringen i länet att vara med utan kostnad.
Företag som inte finns representerade på kampanjsajten sedan tidigare är välkomna att fylla i formuläret här guide.visitsmaland.se/bidra

Vill du uppdatera informationen om ditt företag från 2020?
Maila mans.karlsson@bolt.se för att få inloggningsuppgifter för att uppdatera din information. Invänta ett svar inom 24 timmar, annars kontakta Måns på Bolt via mail igen, eller telefon 036-16 24 55.

Deadline
Annonserna för kampanjen börjar rulla i slutet av juni. Därför är det bra att du fyllt i information om ditt företag på kampanjsajten senast den 14 juni. Men gärna så tidigt som möjligt då vi ser att svenskarna redan börjat planera sin semester.

* Kampanjen 2020 landade på närmare 11 000 000 exponeringar på Facebook, Instagram och Youtube samt exponeringar i influencers egna kanaler och digitala banners. Tack vare PR-arbete syntes även kampanjen i Dagens Nyheter, Aftonbladet, TV4 samt i Sveriges Radio P1. Resultat av kampanjen 2020 hittar du här.

Vi bjuder in till en sommar i Småland! © Louise Thusgaard Johansen

vill du veta mer?

  • relaterat

Skicka in din nominering till Årets Turismpris

Trakt forest hotel tar emot pris på scen 2023
Varje år delar vi på Smålands Turism ut Årets Turismpris till företag, organisationer eller föreningar som har gjort avtryck och bidragit till att utveckla besöksnäringen i Jönköpings län. Var med och nominera ett företag inom besöksnäringen som du tycker förtjänar årets pris!

Småland syns i Europeisk media

Ett journalistbesök på Grafitgrå i Kaxholmen. Journalisten fotar ägaren med en växt framför butiken, snö runtomkring dem.
Förra året välkomnade vi drygt 40 journalister och influencers, där majoriteten kom från Tyskland. De nederländska pressutskicken samt en pressresa med fokus familj var några av höjdpunkterna.

200 deltagare på Smålandsdagen 2023!

Erik Modig som står på scenen och föreläser om hur du når ut till nya och befinliga kunder. Publik runtomkring, slides bakom honom, bollformade lampor som hänger över publiken.
Föreläsningar om trender, marknadsföring och AI, mingel med företag inom besöksnäringen och show med Prussiluskan och poliserna Kling och Klang. En fantastisk dag för besöksnäringen i Småland helt enkelt!

Småland hjälper dig att synas online!

två kvinnor pekar på en karta på en mobiltelefon
Nu har vi möjlighet att erbjuda ditt företag hjälp att synas online – helt kostnadsfritt! Träffa våra digitala coacher som tar fram en plan efter just ditt företags utmaningar.

Jönköpings län lockar allt fler utländska besökare

Tysk turist som sitter i en vagn tillsammans med andra turister och fotar älgar på Skullaryds Älgpark.
Trots regn och rusk kom turisterna till Jönköpings län. Nästan hälften av sommarens totala gästnätter spenderades under juli, men under augusti sjönk det rejält. Det största tappet under sommaren var de svenska turisterna, framför allt de som övernattar på camping.

En spirande sommar för Rosenlunds rosarium och herrgård

Rosenlunds herrgård, baksidan
Tillsammans med Destination Jönköping är vi med och utvecklar platsen Rosenlunds rosarium och herrgård. Denna sommar var den första där det erbjöds fasta guidade vandringar samt en mängd nya aktiviteter och evenemang.