Stort sverigeintresse från internationella researrangörer

  • publicerad

Under Swedish Workshop online efterfrågade de utländska researrangörerna paketerade och lättbokade produkter inom bla cykel, vandring och måltidsupplevelser där gästen får vara delaktig.

2020 är året då vi på riktigt lärde oss att genomföra digitala möten. Swedish Workshop online är ett förnyat koncept som matchar internationella researrangörer med intressanta destinationer. Den här gången deltog fler researrangörer än under det tidigare fysiska eventet Swedish Workshop. Ett tydligt tecken på att allt fler nu intresserar sig för Sverige som resmål. Flera av de tyska researrangörerna tittar på att utöka sitt utbud i Sverige och arrangörer som inte haft Sverige i portfolion sedan tidigare visar ett stort intresse för att utveckla det. Trots pandemin anses alltså Sverige vara ett tryggt och säkert resmål. För marknader som Nederländerna och Belgien är det även smidigt att ta sig hit med egen bil, utan att behöva ta flyget.

Förändrat bokningsmönster inför 2021
Av naturliga skäl var det flera deltagare som kommenterade osäkerheten inför att redan nu planera resandet inför 2021. Flera researrangörer önskar tydligare riktlinjer från EU och resebranschen förväntar sig ett förändrat bokningsmönster där bokningarna görs närmre inpå själva resan. Arrangörer som både säljer gruppresor och FIT (köper paketresa och reser på egen hand) ser en tydlig ökning av det sistnämnda. FIT har bland annat lockat barnfamiljer där familjen ofta består av två föräldrar som arbetar (double income) men som inte själva har tid att planera. Att boka sin resa via en arrangör innebär både trygghet, service, tidsbesparande och komfort.
Utländska researrangörer efterfrågar paketerade och lättbokade produkter inom bla cykel, vandring och måltidsupplevelser där gästen får vara delaktig.
Och kom ihåg satsa på att erbjuda okonstlade, bokningsbara produkter som är lätta för arrangören att ta till sig. Krångla inte till det!

Konkret efterfrågan
• Handikappanpassade rum
• Soft adventure när det kommer till cykel och vandring
• Kulinariska aktiviteter där gästen får vara delaktig
• Boende med självhushåll
• Mindre hotell, gärna på landsbygd. Även cityhotell efterfrågades, då med allotmentkrav.
• Cykel från boende till boende med bagagetransport emellan. Lagom med tre olika boende och en distans på 40-50 km per dag.
• Tydligt hållbara produkter, gärna tillgängliga med tåg.
• Upplevelser under vinterhalvåret som inte behöver vara kopplade till snö.
• Unika boende för high end segment med hög servicegrad

Så går Swedish Workshop online till:
Innan workshopen har researrangörer bokat möten med intressanta destinationer. Under dagen användes det digitala systemet Converve: B2B Matchmaking & Networking Event Software. Här kopplas arrangörer och destinationer samman för speddejting enligt ett förbestämt schema. Varje möte är 15-20 minuter där researrangören gör en förfrågan och destinationen presenterar förslag utifrån regionens utbud. Allt i samma system. Här presenterar vi alla aktörer i Jönköpings län, men med fokus på de som visat intresse av att arbeta med researrangörer.

*Swedish Workshop är en återkommande mötes- och marknadsplats mellan Sveriges turistnäring och utländska researrangörer inom privat resande med syfte att utveckla nya kontakter och skapa affärer. Workshopen anordnas vartannat år i Sverige respektive Tyskland.

Hanna Glans presenterar länets utbud för internationella researrangörer under Swedish Workshop online.

vill du veta mer?

  • relaterat

Pris av råvaror från Småland

Årets Turismpris -  en lokalt designad skulptur, tillverkad med råvaror från Smålands rika natur.
Årets Turismpris som delas ut av Smålands Turism är en lokalt designad skulptur, tillverkad med råvaror från Smålands rika natur.

Wallby Säteri vinnare av Årets Turismpris 2020

Magnus Nyman, ägare av Wallby säteri.
Under den digitala Jönköpingsgalan den 26:e februari delade Smålands Turism ut Årets Turismpris 2020 i Jönköpings län. Vinnare blev Wallby Säteri, Vetlanda. Med en unik produkt som växlar efter årstiderna erbjuder säteriet en upplevelse där småländska smaker och natur står i fokus.

En digital resa in i framtiden

I rask takt sker en digital utveckling i samhället – liksom inom besöksnäringen. För att stärka vår regions digitala arbete – nu och i framtiden – har vi på Smålands Turism inlett ett samarbete med Digital Tourism Think Tank (DTTT).

Planerade insatser för att stötta besöksnäringen under 2021

Par håller hand
Pandemin har tvingat oss alla att ställa om och hålla ut. För att stötta företagarna inom Jönköpings län planerar Smålands Turism ett antal aktiviteter.

Anneli Ubeda är vår nya projektkoordinator

Anneli kommer att jobba som projektkoordinator inom projektet ” Ett innovativt, diversifierat och hållbart besöksnäringsliv i Norra Småland”.

Småland syns på en av Tysklands största digitala reseplattformar

Nytt samarbete för att locka de tyska turisterna att besöka Småland.