Ta fram styrkan inom dig

  • publicerad

Den 4 februari bjöd Smålands Turism in till en digital föreläsning med Susanne Pettersson. Föreläsningen ”Ta fram styrkan inom dig” handlade om att vi alla har förmågan att ta fram styrkan inom oss. Den handlar även om tron på sig själv, att följa sina drömmar och att ingenting är omöjligt.

Susanne Petterssons föreläsning var den första i en föreläsningsserie om flera som vi kommer att anordna i vår. Susanne har blivit utsedd till årets kvinnliga talare 2018 och jobbar med mental coachning av idrottsmän, ledare, organisationer och företag. Hennes motto är att ”göra andra människor till hjältar”.

Precis som med allt annat krävs det träning för att bli mentalt stark. Att känna kraft och hitta styrka när det går bra är enkelt. Det är vid motgångar vår mentala styrka sätts på prov. Genom rätt verktyg kan vi alla lära oss att bli mentalt starka och att vara det över tid. När hela människan mår bra är det lättare att refokusera - att fokusera på det som fungerar och går bra snarare än det som inte fungerar.

Välj din riktning och följ den
Susanne poängterar hur viktigt det är att ha mål. Att veta vad man vill och varför man vill det. Utan mening eller mål dödas kraften i hjärnan.
Susanne tog Dakota indianerna och deras ordspråk ”Om du rider på en död häst – kliv av” som exempel. Andemeningen är att när det inte längre funkar så måste man ändra strategi trots att målen kan vara desamma.

Rätt strategi för att få resultat
Bra tillstånd, bra attityd och bra inställning leder till bra resultat. Många av oss är inte medvetna om våra tillstånd och hur de påverkar människor i vår omgivning. För att bli medveten om sitt eget tillstånd tipsar Susanne om att ställa sig följande frågor:

  • Vilka tillstånd vill du ha inför en arbetsdag?
  • Vad gör du för att hamna i de tillstånden?
  • Vad gör du under dagen för att bibehålla dessa tillstånd?
  • Vid motgång, ha strategier för hur du låter detta påverka ditt tillstånd!
  • Utvärdera dina tillstånd med jämna mellanrum.
Mental coach Susanne Pettersson
Susanne Pettersson utbildar, utvecklar och coachar individer, grupper och organisationer till framgång, kraft och balans.
  • relaterat

Småländsk mat med stor potential

”Sverige har nu 17 produkter med skyddad beteckning, och syftet med märkningarna är att öka konkurrenskraften och främja destinationsutveckling och landsbygdens ekonomi, samtidigt som konsumentens möjlighet att göra medvetna val ökar”. Det berättar Camilla Bender Larsson från Jordbruksverket.

Tipslista: decemberdryckerna från norra Småland

Äppelmust i snölandskap
Vinterns högtider ligger framför oss. Med dem kommer kryddiga smaker, varma drycker och festliga tillställningar. I norra Småland finns flera kreativa dryckestillverkare att upptäcka, och med hjälp av måltidsexperterna Sven-Erik Larsson och Gustav Arnell presenterar vi vinterns must-have-drycker.

Inspiration den digitala vägen när Smålands Turism arrangerade cykeldag

mtb i midnattssol
Syftet med dagen var att kartlägga var vi står i cykelutvecklingen, hur vi gemensamt som cykeldestination tar nästa steg och vilka resurser som finns och behövs.

Goda exempel visar (cykel)vägen framåt!

Med fokus på mountainbike anordnade vi en studieresan till Borgen Outdoor och Isaberg Mountain Resort. Här ville vi visa upp två anläggningar som kommit långt i sin utveckling och som därför kunde fungera som goda exempel.

Framgångsrik sommarkampanj för Småland

semester i Småland
Kampanjen “Emigrera till Småland i sommar” stack ut i mängden och engagerade, samtidigt som den lyfte Smålands styrkor och besöksmål online. Svenska gästnätter i länet ökade med drygt 14%!

Samtliga cykelrutter på under en månad!

cyklist Småland
Torbjörn Svensson antog utmaningen och cyklade samtliga rutter i den nya cykelkartan för Norra Småland - på mindre än en månad.