Omvärldsbevakning

From tapping to talking

Året är 2030. Du kommer hem från jobbet, och din personliga AI-assistent hejdar dig. AI-assistenten berättar för dig att du på senaste tiden varit stressad, och att du har låga halter D-vitamin. AI-assistenten föreslår en resa till ett solsäkert ställe, och tipsar om ett hotell på Mallorca.

"Människor vill ha snabba lösningar"

Fågelkvitter ramar in doften av skog och barr. En vacker sjö ligger stilla i gläntan, och mitt i den finns en liten ö. Ramoas ö. Enda vägen dit är med kanot, eller är det så? Nej, vägarna dit är många – för Ramoas ö går snart att boka online från hela världen.

Designprogrammet Norge

Svensk design är en trendig upplevelse och inte minst småländsk sådan. I Jönköpings län finns mängder av tillverkare och designers, och vi ingår i ett designprogram som syftar till att främja den småländska designen som reseanledning.

IKEA-kampanj för Tyskland

82 miljoner kronor

Beräknas mediavärdet för kampanjen att bli i svenska kronor.

One Day Walks

One Day Walks är företaget som står bakom en mängd guideböcker världen över under temat vandring. Tillsammans med dem kommer vi att ta fram en för Småland; ”Wandelen in Småland” och ”Wanderen in Småland” då vi avser att översätta produktionen till tyska också.

Outdoor Active

Outdooractive är till för att informera och inspirera om högkvalitativa turer.

Rapport från nederländska pressbesök

En viktig kanal för att nå ut med vårt marknadsbudskap är press och media. Under 2017 resulterade det i rekordmånga besök – närmare 60 journalister besökte vår del av Småland. Utav dessa var 9 från Nederländerna.

Vakantiebeurs - den största semestermässan

År 2018 inleddes traditionsenligt på Vakantiebeurs i Nederländerna – den största, och framförallt främsta semestermässan i Utrecht. Mässan är ett möte mellan researrangörer och Travel Trade, som under föregående år hade 1100 utställare och 108 779 besökare.

Vad söker den tyske vandraren?

Den tyske vandraren har höga krav på flexibilitet, korta och lätta vägnät. Den genomsnittliga vandringen är 2,45 timmar om dagen, och gemensamt har de att de är individualister med höga krav, hög utbildningsgrad och hög inkomst.