Utdelning av Årets turismpris flyttas fram

  • publicerad

På grund av pandemin har Jönköpingsgalan och prisutdelningen av Årets Turismpris 2020 i Jönköpings län blivit framflyttad till januari 2021.

Årets Turismpris delas årligen ut till företag, organisationer eller föreningar som har gjort avtryck och bidragit till att utveckla besöksnäringen i Jönköpings län. I januari i år presenterade vi de nominerade till Årets Turismpris 2020. Store Mosse, Wallby säteri och Abloc. Samtliga har under föregående år arbetat med att stärka Småland och Jönköpings län som en attraktiv destination.

Vinnaren utses i januari 2021
Jönköpingsgalan och prisutdelningen var först planerad till den 14 mars i år. I och med de nya restriktionerna till följd av coronapandemin sköts galan fram till september. Men då restriktionerna ännu kvarstår siktar man istället på att hålla Jönköpingsgalan i januari 2021.

”Vill vill så gärna köra Jönköpingsgalan men inser att vi måste flytta den ytterligare en gång. Men vi ger inte upp, vårt 20 års jubileum ska firas, pristagarna ska hyllas och Jönköpingsgalan ska genomföras. Nu väntar vi bara på en vardag där vi kan umgås igen.” Jönköpingsgalan

Representant till Stora Turismpriset 2020
Vanligtvis blir vinnaren av Årets Turismpris direkt länets representant till det nationella Stora Turismpriset samma år. Men i år är det många saker som är annorlunda och behöver ställas om. Tillväxtverket och Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, som delar ut priset, har därför beslutat att ändra kriterierna för 2020. I år kommer man istället uppmärksamma flera aktörer som gjort stora, hållbara och innovativa förändringar i sin verksamhet, mitt i en svår kris. Smålands Turism har därför utsett temaparken High Chaparral som Jönköpings läns representant år 2020.

High Chaparral har behövt tänka om helt för att kunna hålla parken öppen under sommarsäsongen 2020. Genom att tidigt samarbeta med specialister har man snabbt agerat för att skapa en säker och hållbar miljö, både för gäster och personal. Detta, utan att tumma på gästens upplevelse. Här kan du läsa mer om High Chaparrals omställning.

Nominerade till Årets Turismpris: Store Mosse nationalpark, Wallby säteri, Abloc.
  • relaterat

Vill ditt företag synas i smålandskartan?

Med en plats i smålandskartan uppmärksammas ditt företag av både svenska och internationella besökare.

High Chaparral - Jönköpings läns representant till Stora Turismpriset 2020!

Med anledning av coronapandemin har Tillväxtverket ändrat kriterierna för Stora Turismpriset 2020. För att utveckla verksamheten ska organisationen på ett hållbart sätt arbetat för att vända nedgången till framgång. Smålands Turism har utsett High Chaparral som representant för Jönköpings län.

Stark efterfrågan på sverigeresor från tyska turister

Efter en sommar med starkt begränsat utlandsresande är tyskarnas längtan efter att få resa utomlands starkare än någonsin. Både flyg- och bussbranschen har påverkats av pandemin, något som förväntas gynna Sverige framåt.

High Chaparral drog snabbt mot pandemin

Med hjälp av noga förberedelser och kreativ personal har High Chaparral lyckats hålla parken öppen sommaren 2020. Sheriff, och tillika VD, Mathias Bergendahl berättar om arbetet som krävts. De har inte vunnit kriget mot Covid-19, men de gick segrande ur vårens och sommarens många tuffa dueller.

Kampanj - Emigrera till Småland i sommar!

Vår nylanserade kampanjsajt guidar besökarna till en drömsemester i de förlovade ”små landen”. På sajten finns guider med småländska pärlor från både smålänningar och gäster, boenden att boka och företag att besöka – drygt 300 st faktiskt.

Nu är nya cykelkartan här!

Cykelkartan för norra Småland presenterar ett 20-tal cykelrundor samt MTB-anläggningar. Här finns även tips på lokala cykeluthyrare, guideföretag, samt cykelvänliga boende och matställen längs med vägen.