Utdelning av Årets turismpris flyttas fram

  • publicerad

På grund av pandemin har Jönköpingsgalan och prisutdelningen av Årets Turismpris 2020 i Jönköpings län blivit framflyttad till januari 2021.

Årets Turismpris delas årligen ut till företag, organisationer eller föreningar som har gjort avtryck och bidragit till att utveckla besöksnäringen i Jönköpings län. I januari i år presenterade vi de nominerade till Årets Turismpris 2020. Store Mosse, Wallby säteri och Abloc. Samtliga har under föregående år arbetat med att stärka Småland och Jönköpings län som en attraktiv destination.

Vinnaren utses i januari 2021
Jönköpingsgalan och prisutdelningen var först planerad till den 14 mars i år. I och med de nya restriktionerna till följd av coronapandemin sköts galan fram till september. Men då restriktionerna ännu kvarstår siktar man istället på att hålla Jönköpingsgalan i januari 2021.

”Vill vill så gärna köra Jönköpingsgalan men inser att vi måste flytta den ytterligare en gång. Men vi ger inte upp, vårt 20 års jubileum ska firas, pristagarna ska hyllas och Jönköpingsgalan ska genomföras. Nu väntar vi bara på en vardag där vi kan umgås igen.” Jönköpingsgalan

Representant till Stora Turismpriset 2020
Vanligtvis blir vinnaren av Årets Turismpris direkt länets representant till det nationella Stora Turismpriset samma år. Men i år är det många saker som är annorlunda och behöver ställas om. Tillväxtverket och Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, som delar ut priset, har därför beslutat att ändra kriterierna för 2020. I år kommer man istället uppmärksamma flera aktörer som gjort stora, hållbara och innovativa förändringar i sin verksamhet, mitt i en svår kris. Smålands Turism har därför utsett temaparken High Chaparral som Jönköpings läns representant år 2020.

High Chaparral har behövt tänka om helt för att kunna hålla parken öppen under sommarsäsongen 2020. Genom att tidigt samarbeta med specialister har man snabbt agerat för att skapa en säker och hållbar miljö, både för gäster och personal. Detta, utan att tumma på gästens upplevelse. Här kan du läsa mer om High Chaparrals omställning.

Nominerade till Årets Turismpris: Store Mosse nationalpark, Wallby säteri, Abloc.
  • relaterat

Småland inspirerar tyska tv-tittare

Häromveckan gjorde det välkända tyska tv-programmet Ostseereport, med programledaren Alexandra Bauer, flera nedslag på småländska besöksmål. Nu är vi spända på att se effekten av smålandsbilderna när programmets dryga miljon tittare börjar planera sin semester 2021.

Hjälp länets mötesindustri - sprid vår enkät!

Pandemin har drabbat besöksnäringen hårt. Mars till juni tappade Jönköpings län ca 1 miljard kronor i intäkter från utländska besökare och mötesanläggningar gapar nu tomma. Du kan hjälpa Smålands Turism att ta fram fakta till mötesindustrin.

Sök företagsstöd för att utveckla ditt företag

Nu kan du som företagare inom besöksnäringen i Jönköpings län ansöka om ekonomiskt stöd för att utveckla din verksamhet.

Stöttning för dig som företagare

Till företagsjouren kan du som företagare inom besöksnäringen i Jönköpings län vända dig för att få råd och stöttning.

Inspiration den digitala vägen när Smålands Turism arrangerade cykeldag

Syftet med dagen var att kartlägga var vi står i cykelutvecklingen, hur vi gemensamt som cykeldestination tar nästa steg och vilka resurser som finns och behövs.

Nytt projekt ska stärka besöksnäringen

Smålands Turism har beviljats stöd av Region Jönköpings län och Tillväxtverket för att stärka besöksnäringen i och med coronapandemin.