Wallby Säteri vinnare av Årets Turismpris 2020

  • publicerad

Under den digitala Jönköpingsgalan den 26:e februari delade Smålands Turism ut Årets Turismpris 2020 i Jönköpings län. Vinnare blev Wallby Säteri, Vetlanda. Med en unik produkt som växlar efter årstiderna erbjuder säteriet en upplevelse där småländska smaker och natur står i fokus.

Wallby Säteri, en gård med anor från 1200-talet ligger, i ett böljande landskap av skogar, ängar och sjöar strax utanför Vetlanda. Här har ägaren och VD:n Magnus Nyman tillsammans med sin personal skapat en genuint småländsk upplevelse, nära naturen och dess skiftningar och med här- och närproducerad mat.

-Magnus vilja till nyskapande och förändring har lett till en utveckling av ett helt nytt koncept, säger Helen Berg, VD Smålands Turism. Som även var den som delade ut priset under Jönköpingsgalan.

Ett värdskap i världsklass, en genuin kärlek till lokalsamhället och omsorg om natur och miljö är utmärkande för Wallby Säteri som hyllas av både inhemska och utländska besökare.
-Magnus har frikostigt delat med sig av sina erfarenheter av att utveckla Wallby Säteri och därmed visat stor vilja att bidra och hjälpa andra verksamheter i området att utvecklas, säger Helene Berg.

Priset bestod av en lokalt producerad skulptur samt en utvecklingsfond på 10 000 kronor.
-Det här var fantastiskt roligt! En uppmuntran att fortsätta arbeta i samma riktning, säger Magnus Nyman.

Juryns motivering löd
”2020 års vinnare har med sprudlande kreativitet i kombination med ett medvetet arbete utvecklat helhetsupplevelser som hyllas av såväl svenska som internationella besökare. Med ett värdskap i världsklass bjuder man in till småländska traditioner och unika måltidsupplevelser, som varierar efter årstiderna och naturens skafferi. Med hållbarhet som ledstjärna och med en genuin kärlek till platsen har årets vinnare framgångsrikt lockat gäster till de småländska skogarna!”

Det var tjugonde året Jönköpingsgalan hölls (år 2020 blev galan inställd pg a pandemin) och Årets Turismpris har delats ut sedan 2008.
Övriga nominerade var Store Mosse nationalpark och Abloc.

Magnus Nyman, ägare av Wallby säteri.
Magnus Nyman, ägare av Wallby säteri.

länkar

  • relaterat

Filmbyn Småland vinnare av Årets Turismpris

Representanter från Filmbyn med Helene Berg och ordförande
Med stor respekt för det Småländska arvet och innovativa arbetet med filmer från Astrid Lindgrens berättelser kammade Filmbyn Småland hem Årets Turismpris som presenterades på Werket i Jönköping.

Skicka in din nominering till Årets Turismpris

Trakt forest hotel tar emot pris på scen 2023
Varje år delar vi på Smålands Turism ut Årets Turismpris till företag, organisationer eller föreningar som har gjort avtryck och bidragit till att utveckla besöksnäringen i Jönköpings län. Var med och nominera ett företag inom besöksnäringen som du tycker förtjänar årets pris!

Småland syns i Europeisk media

Ett journalistbesök på Grafitgrå i Kaxholmen. Journalisten fotar ägaren med en växt framför butiken, snö runtomkring dem.
Förra året välkomnade vi drygt 40 journalister och influencers, där majoriteten kom från Tyskland. De nederländska pressutskicken samt en pressresa med fokus familj var några av höjdpunkterna.

200 deltagare på Smålandsdagen 2023!

Erik Modig som står på scenen och föreläser om hur du når ut till nya och befinliga kunder. Publik runtomkring, slides bakom honom, bollformade lampor som hänger över publiken.
Föreläsningar om trender, marknadsföring och AI, mingel med företag inom besöksnäringen och show med Prussiluskan och poliserna Kling och Klang. En fantastisk dag för besöksnäringen i Småland helt enkelt!

Småland hjälper dig att synas online!

två kvinnor pekar på en karta på en mobiltelefon
Nu har vi möjlighet att erbjuda ditt företag hjälp att synas online – helt kostnadsfritt! Träffa våra digitala coacher som tar fram en plan efter just ditt företags utmaningar.

Jönköpings län lockar allt fler utländska besökare

Tysk turist som sitter i en vagn tillsammans med andra turister och fotar älgar på Skullaryds Älgpark.
Trots regn och rusk kom turisterna till Jönköpings län. Nästan hälften av sommarens totala gästnätter spenderades under juli, men under augusti sjönk det rejält. Det största tappet under sommaren var de svenska turisterna, framför allt de som övernattar på camping.