Wallby Säteri vinnare av Årets Turismpris 2020

  • publicerad

Under den digitala Jönköpingsgalan den 26:e februari delade Smålands Turism ut Årets Turismpris 2020 i Jönköpings län. Vinnare blev Wallby Säteri, Vetlanda. Med en unik produkt som växlar efter årstiderna erbjuder säteriet en upplevelse där småländska smaker och natur står i fokus.

Wallby Säteri, en gård med anor från 1200-talet ligger, i ett böljande landskap av skogar, ängar och sjöar strax utanför Vetlanda. Här har ägaren och VD:n Magnus Nyman tillsammans med sin personal skapat en genuint småländsk upplevelse, nära naturen och dess skiftningar och med här- och närproducerad mat.

-Magnus vilja till nyskapande och förändring har lett till en utveckling av ett helt nytt koncept, säger Helen Berg, VD Smålands Turism. Som även var den som delade ut priset under Jönköpingsgalan.

Ett värdskap i världsklass, en genuin kärlek till lokalsamhället och omsorg om natur och miljö är utmärkande för Wallby Säteri som hyllas av både inhemska och utländska besökare.
-Magnus har frikostigt delat med sig av sina erfarenheter av att utveckla Wallby Säteri och därmed visat stor vilja att bidra och hjälpa andra verksamheter i området att utvecklas, säger Helene Berg.

Priset bestod av en lokalt producerad skulptur samt en utvecklingsfond på 10 000 kronor.
-Det här var fantastiskt roligt! En uppmuntran att fortsätta arbeta i samma riktning, säger Magnus Nyman.

Juryns motivering löd
”2020 års vinnare har med sprudlande kreativitet i kombination med ett medvetet arbete utvecklat helhetsupplevelser som hyllas av såväl svenska som internationella besökare. Med ett värdskap i världsklass bjuder man in till småländska traditioner och unika måltidsupplevelser, som varierar efter årstiderna och naturens skafferi. Med hållbarhet som ledstjärna och med en genuin kärlek till platsen har årets vinnare framgångsrikt lockat gäster till de småländska skogarna!”

Det var tjugonde året Jönköpingsgalan hölls (år 2020 blev galan inställd pg a pandemin) och Årets Turismpris har delats ut sedan 2008.
Övriga nominerade var Store Mosse nationalpark och Abloc.

Magnus Nyman, ägare av Wallby säteri.
Magnus Nyman, ägare av Wallby säteri.

länkar

  • relaterat

En digital resa in i framtiden

I rask takt sker en digital utveckling i samhället – liksom inom besöksnäringen. För att stärka vår regions digitala arbete – nu och i framtiden – har vi på Smålands Turism inlett ett samarbete med Digital Tourism Think Tank (DTTT).

Planerade insatser för att stötta besöksnäringen under 2021

Par håller hand
Pandemin har tvingat oss alla att ställa om och hålla ut. För att stötta företagarna inom Jönköpings län planerar Smålands Turism ett antal aktiviteter.

Anneli Ubeda är vår nya projektkoordinator

Anneli kommer att jobba som projektkoordinator inom projektet ” Ett innovativt, diversifierat och hållbart besöksnäringsliv i Norra Småland”.

Småland syns på en av Tysklands största digitala reseplattformar

Nytt samarbete för att locka de tyska turisterna att besöka Småland.

Christina Moths är tillbaka på Smålands Turism

Christina kommer främst att arbeta med researrangörer (Travel Trade) på flera marknader, samt med speciellt riktad marknadsbearbetning på de tysktalande och holländska marknaderna.

Småland inspirerar tyska tv-tittare

tv inspelning älgpark
Häromveckan gjorde det välkända tyska tv-programmet Ostseereport, med programledaren Alexandra Bauer, flera nedslag på småländska besöksmål. Nu är vi spända på att se effekten av smålandsbilderna när programmets dryga miljon tittare börjar planera sin semester 2021.