Nystartat samarbetet ska locka danskarna till södra Sverige

  • publicerad

Visit south Sweden – så lyder det nya samarbetet mellan Sveriges södra regioner där Småland ingår. Tillsammans ska vi gemensamt marknadsföra vår del av Sverige på den danska marknaden.

Att Danmark och Sverige är nära besläktade har väl inte undgått någon. Danmark är Smålands näst största närmarknad när det gäller turism, och en viktig sådan. Då Visit Sweden i början av 2020 valde att avveckla sitt kontor i Köpenhamn började funderingarna kring ett gemensamt arbete i södra Sverige att formas.

Visit South Sweden
Region Skåne, Region Blekinge, Region Halland och Smålands tre länsorganisationer; Destination Småland, Regionförbunder Kalmar län och Smålands Turism ingår alla i det nya samarbetet - Visit South Sweden. Arbetet leds av Region Skåne. Tillsammans siktar vi på att bli en stark semesterdestination för danskarna.

Press och PR
Köpenhamnbyrån Atlantic link vann upphandlingen för arbete med press och PR. Vi startade med att presentera respektive landskap för våra nyvunna danska vänner och i mitten av oktober sker ett uppstartsmöte för att planera våra Smålandsdelar i samarbetet.
Närmast har vi tillsammans med byrån har vi satt ihop ett nyhetsbrev mot danska barnfamiljer. Här tipsar varje region om höstvänliga aktiviteter nu när danskarnas höstlov närmar sig (v 42). För mer inspiration hänvisar vi till Smålands webb www.visitsmaland.se.

Gemensam webbsida
I webbgruppen arbetar vi med den digitala byrån Bombay Works. Strategi och uppbyggnad av den gemensamma webbplatsen visitsouthsweden.se är redan igång och planeras att lanseras senare under hösten. Vi har även planer för sociala medier.

familj äter glass i Gränna
Danska familjer lockas till södra Sverige.

vill du veta mer?

  • relaterat

Nytt projekt ska stärka besöksnäringen

Smålands Turism har beviljats stöd av Region Jönköpings län och Tillväxtverket för att stärka besöksnäringen i och med coronapandemin.

Stort sverigeintresse från internationella researrangörer

Under Swedish Workshop online efterfrågade de utländska researrangörerna paketerade och lättbokade produkter inom bla cykel, vandring och måltidsupplevelser där gästen får vara delaktig.

Samtliga cykelrutter på under en månad!

Torbjörn Svensson antog utmaningen och cyklade samtliga rutter i den nya cykelkartan för Norra Småland - på mindre än en månad.

Vill ditt företag synas i smålandskartan?

Med en plats i smålandskartan uppmärksammas ditt företag av både svenska och internationella besökare.

High Chaparral - Jönköpings läns representant till Stora Turismpriset 2020!

Med anledning av coronapandemin har Tillväxtverket ändrat kriterierna för Stora Turismpriset 2020. För att utveckla verksamheten ska organisationen på ett hållbart sätt arbetat för att vända nedgången till framgång. Smålands Turism har utsett High Chaparral som representant för Jönköpings län.

Stark efterfrågan på sverigeresor från tyska turister

Efter en sommar med starkt begränsat utlandsresande är tyskarnas längtan efter att få resa utomlands starkare än någonsin. Både flyg- och bussbranschen har påverkats av pandemin, något som förväntas gynna Sverige framåt.