Nystartat samarbetet ska locka danskarna till södra Sverige

  • publicerad

Visit south Sweden – så lyder det nya samarbetet mellan Sveriges södra regioner där Småland ingår. Tillsammans ska vi gemensamt marknadsföra vår del av Sverige på den danska marknaden.

Att Danmark och Sverige är nära besläktade har väl inte undgått någon. Danmark är Smålands näst största närmarknad när det gäller turism, och en viktig sådan. Då Visit Sweden i början av 2020 valde att avveckla sitt kontor i Köpenhamn började funderingarna kring ett gemensamt arbete i södra Sverige att formas.

Visit South Sweden
Region Skåne, Region Blekinge, Region Halland och Smålands tre länsorganisationer; Destination Småland, Regionförbunder Kalmar län och Smålands Turism ingår alla i det nya samarbetet - Visit South Sweden. Arbetet leds av Region Skåne. Tillsammans siktar vi på att bli en stark semesterdestination för danskarna.

Press och PR
Köpenhamnbyrån Atlantic link vann upphandlingen för arbete med press och PR. Vi startade med att presentera respektive landskap för våra nyvunna danska vänner och i mitten av oktober sker ett uppstartsmöte för att planera våra Smålandsdelar i samarbetet.
Närmast har vi tillsammans med byrån har vi satt ihop ett nyhetsbrev mot danska barnfamiljer. Här tipsar varje region om höstvänliga aktiviteter nu när danskarnas höstlov närmar sig (v 42). För mer inspiration hänvisar vi till Smålands webb www.visitsmaland.se.

Gemensam webbsida
I webbgruppen arbetar vi med den digitala byrån Bombay Works. Strategi och uppbyggnad av den gemensamma webbplatsen visitsouthsweden.se är redan igång och planeras att lanseras senare under hösten. Vi har även planer för sociala medier.

familj äter glass i Gränna
Danska familjer lockas till södra Sverige.

vill du veta mer?

  • relaterat

Ny kampanj ska lyfta Smålands nationaldag

Tjej äter marsipantårta i Småland.
För att skapa uppmärksamhet nationellt kör Smålands Turism tillsammans med Region Kalmar län i Kalmar och Destination Småland i Kronoberg en kampanj på Fössta tossdan i mass – smålänningarnas egen nationaldag! Genom sponsring i sociala medier vill vi sprida glädje med tååtor och småländska uttryck.

Pris av råvaror från Småland

Årets Turismpris -  en lokalt designad skulptur, tillverkad med råvaror från Smålands rika natur.
Årets Turismpris som delas ut av Smålands Turism är en lokalt designad skulptur, tillverkad med råvaror från Smålands rika natur.

Wallby Säteri vinnare av Årets Turismpris 2020

Magnus Nyman, ägare av Wallby säteri.
Under den digitala Jönköpingsgalan den 26:e februari delade Smålands Turism ut Årets Turismpris 2020 i Jönköpings län. Vinnare blev Wallby Säteri, Vetlanda. Med en unik produkt som växlar efter årstiderna erbjuder säteriet en upplevelse där småländska smaker och natur står i fokus.

En digital resa in i framtiden

I rask takt sker en digital utveckling i samhället – liksom inom besöksnäringen. För att stärka vår regions digitala arbete – nu och i framtiden – har vi på Smålands Turism inlett ett samarbete med Digital Tourism Think Tank (DTTT).

Planerade insatser för att stötta besöksnäringen under 2021

Par håller hand
Pandemin har tvingat oss alla att ställa om och hålla ut. För att stötta företagarna inom Jönköpings län planerar Smålands Turism ett antal aktiviteter.

Anneli Ubeda är vår nya projektkoordinator

Anneli kommer att jobba som projektkoordinator inom projektet ” Ett innovativt, diversifierat och hållbart besöksnäringsliv i Norra Småland”.