Infopoints - bemannade serviceplatser

Vad är en InfoPoint?

De traditionella Turistbyråerna har bytts ut mot Infopoints runtom i länet i ett led i att möta turisterna där de befinner sig. Det kostar inget att bli en infopoint och du lockar garanterat fler besökare till din verksamhet!

En infopoint kan vara en butik, museum eller restaurang, någonstans där många turister befinner sig. De är lätta att känna igen eftersom de är uppmärkta med det vit/gröna infopointmärket och flaggor. Vid varje infopoint finns kartor och broschyrer och personalen har fått särskild utbildning för att guida turisterna rätt, svara på frågor och ge tips på vad som finns att uppleva och upptäcka i länet. Det kostar inget att bli en infopoint, däremot får du utbildning, ett nätverk och möjlighet att locka fler besökare till din verksamhet!

Vill ditt företag bli en InfoPoint?
Kommunerna i Jönköpings län arbetar alla på olika sätt med InfoPoints.
Kontakta din kommun om du är intresserad av att bli en infopoint.


Våren 2018 valde Destination Jönköping att gå ifrån den traditionella turistbyrån, vilket utvecklade Jönköpings turistbyrå, Gränna turistbyrå och Visingsös turistbyrå, istället öppnade man upp InfoPoints.

Få fler att göra mer
Den moderna resenären ställer allt högre krav och reser allt mer. Som destination behöver man utvecklas och ligga i framkant. Destination Jönköping arbeta aktivt med aktörer inom besöksnäringen för att möta trender och förväntningar från dagens resenärer. Genom destinationens InfoPoints arbetar man med ett gästanpassat värdskap för att få fler besökare att göra mer.