Måltidsupplevelsens framtid
Måltidsupplevelser blir framöver en större del av en destinations attraktion. Måltidsturism är inte längre en ”nischaktivitet” utan en aktivitet för…
Måltidsupplevelser blir framöver en större del av en destinations attraktion. Måltidsturism är inte längre en ”nischaktivitet” utan en aktivitet för…
Läskande drycker hör årstiden till och förhöjer en sommarlunch, en grillbuffé eller en härlig picknickkorg i naturen. Nu finns det…
By Hanna
Att erbjuda lokala dryckesalternativ är ett enkelt sätt att skapa upplevelser som knyter an till platsen. Här samlar vi en…
By Evelyn
Ansökan om att ursprungsskydda Rökt Vättersik blev 2023 godkänd av EU-kommissionen. Skyddet innebär att den sik som tas upp ur…
By Evelyn
Restaurangernas alkoholfria drycker har gått från att vara de trista alternativen längst ner på dryckeslistan till premiumdrycker med både stolthet…
By Evelyn
Vi vet att både internationella och nationella besökare är villiga att ta en omväg för unika måltidsupplevelser. Intresset är stort…
By Evelyn
När vinterns högtider ligger framför oss medföljer kryddiga smaker, varma drycker och festliga tillställningar. I norra Småland finns flera kreativa…
By Evelyn
2022 kom beskedet från Europeiska kommissionen att EU-beteckningen SGB (skyddad geografisk beteckning) har godkänts för polkagrisar producerade i Gränna. Beteckningen…
By Evelyn
Ska man prata lokala och småskaliga finns det all anledning att prata öl. Det är en uråldrig dryck som gått…
By Evelyn
Mat och dryck är en viktig del av en resa. Gärna i kombination med kultur och upplevelse. Många resenärer vill…