Måltidsupplevelsens framtid

By Mahdieh Rezaeinouri

Måltidsupplevelser blir framöver en större del av en destinations attraktion. Måltidsturism är inte längre en ”nischaktivitet” utan en aktivitet för…

Michaelas sommartips på lokala drycker -komplettera sommarens upplevelser med drycker som smakar Småland

By Mahdieh Rezaeinouri

Läskande drycker hör årstiden till och förhöjer en sommarlunch, en grillbuffé eller en härlig picknickkorg i naturen. Nu finns det…

En lokal dryck kan skapa nyfikenhet och bidra med storytelling

By Hanna

Att erbjuda lokala dryckesalternativ är ett enkelt sätt att skapa upplevelser som knyter an till platsen. Här samlar vi en…

Rökt Vättersik får skyddad ursprungsbeteckning i EU

By Evelyn

Ansökan om att ursprungsskydda Rökt Vättersik blev 2023 godkänd av EU-kommissionen. Skyddet innebär att den sik som tas upp ur…

Äkta alkoholfria drycker från norra Småland

By Evelyn

Restaurangernas alkoholfria drycker har gått från att vara de trista alternativen längst ner på dryckeslistan till premiumdrycker med både stolthet…

Skapa måltidsupplevelser

By Evelyn

Vi vet att både internationella och nationella besökare är villiga att ta en omväg för unika måltidsupplevelser. Intresset är stort…

Tipslista: decemberdryckerna från norra Småland

By Evelyn

När vinterns högtider ligger framför oss medföljer kryddiga smaker, varma drycker och festliga tillställningar. I norra Småland finns flera kreativa…

Polkagrisar från Gränna får EU-beteckning

By Evelyn

2022 kom beskedet från Europeiska kommissionen att EU-beteckningen SGB (skyddad geografisk beteckning) har godkänts för polkagrisar producerade i Gränna. Beteckningen…

De småskaliga bryggerierna blomstrar

By Evelyn

Ska man prata lokala och småskaliga finns det all anledning att prata öl. Det är en uråldrig dryck som gått…

Måltidsturism

By Evelyn

Mat och dryck är en viktig del av en resa. Gärna i kombination med kultur och upplevelse. Många resenärer vill…