Ny kampanj ska lyfta Smålands nationaldag

  • publicerad

För att skapa uppmärksamhet nationellt kör Smålands Turism tillsammans med Region Kalmar län i Kalmar och Destination Småland i Kronoberg en kampanj på Fössta tossdan i mass – smålänningarnas egen nationaldag! Genom sponsring i sociala medier vill vi sprida glädje med tååtor och småländska uttryck.

Fössta tossdan i mass – det är smålänningarnas egen nationaldag och då firas det med massipantååta.
Med start på onsdagen den 3:e mars kommer filmer att rulla på sociala media med tårtätande och småländska uttryck. Med det hoppas vi stärka Smålands image och helt enkelt sprida glädje i en på många sätt dyster tid.

Oskar Wijk är VD på Destination Småland:

- Med den här korta kampanjen vill vi visa på den stolthet som finns över att vara smålänning. Vi hoppas att kampanjen också ska väcka nyfikenhet på Småland och smålänningarna. Jag är övertygad om att det finns väldigt många smålandsambassadörer där ute som kommer hjälpa oss att tillsammans lyfta Fössta tossdan i mass.

Förutom kampanjvideos har en motivbild för Facebook tagits fram. Den sprider sig nu som en löpeld bland smålänningar och sympatisörer. Det är bara att söka efter ”Smålands Nationaldag” när man byter profilbild, så dekoreras man med en tårta och ett smålandsfrimärke.

För idé och produktion av kampanjen står Salty Communication i Växjö.
- Uppdraget att sätta Småland på kartan i Sverige känns sjukt kul och passande just under Fössta Tossdan i Mass. Go Småland! säger delägare Evelina Göthberg med entusiasm. Det är alltid lika roligt att ta fram nytänkande marknadsföring på sociala medier.

Kampanjen finansieras gemensamt av Smålands Turism i Jönköping, Region Kalmar län i Kalmar och AB Destination Småland i Kronoberg. De tre organisationerna jobbar tätt tillsammans för att sätta varumärket Småland på kartan – både nationellt och internationellt.

Tjej äter marsipantårta i Småland.
Cornelia Roos, 28 år från Växjö medverkar i kampanjfilmerna om Fössta Tossdan i Mass.
  • relaterat

Småland matchar tyskarnas resedröm även efter pandemin

Branschens trender är entydiga: tyskarna längtar efter att få resa men förväntar sig större flexibilitet, trygghet och säkerhet än tidigare. Det framgick på ITB, världens största fack- och konsumentmässa för turism, som i år var helt digital.

Kampanj för att stötta mötesbranschen i Jönköpings län

flotte på Vättern
Med glimten i ögat vill vi påminna om att Småland har tänkt till för att besökare ska kunna åka på konferens, bo på hotell och koppla av en stund när världen krisar mindre. Filmer i sociala medier kommer leda till en kampanjsajt där länets mötesanläggningar presenteras.

Natur och Ekoturismföretagare erbjuds utvecklingscheck på upp till 150 000 kronor. Vi kan hjälpa till med din ansökan!

Kvinna i kajak
Tillväxtverket erbjuder utvecklingscheckar till natur- och ekoturismföretag. Syftet är att företagen ska stärka sin förmåga att utveckla och ställa om sin verksamhet.

Småland ökade sitt PR-värde trots reserestriktioner!

kaffekanna häller upp kokkaffe i Småland
Pandemin tvingade oss att ställa in planerade pressresor under 2020. Men tack vare vårt konstanta arbete med journalister och influencers före utbrottet av covid-19, har fantastiska artiklar och utrymme i tysk tv gett ett stort genomslag!

De småskaliga bryggerierna blomstrar

Humle
Ska man prata lokala och småskaliga finns det all anledning att prata öl. Det är en uråldrig dryck som gått från att vara superlokal till att domineras av ölindustrins jättar, för att på senare tid åter kännetecknas av mångfald och ett ökande antal mindre, lokala producenter.

Pris av råvaror från Småland

Årets Turismpris -  en lokalt designad skulptur, tillverkad med råvaror från Smålands rika natur.
Årets Turismpris som delas ut av Smålands Turism är en lokalt designad skulptur, tillverkad med råvaror från Smålands rika natur.