Ny kampanj ska lyfta Smålands nationaldag

  • publicerad

För att skapa uppmärksamhet nationellt kör Smålands Turism tillsammans med Region Kalmar län i Kalmar och Destination Småland i Kronoberg en kampanj på Fössta tossdan i mass – smålänningarnas egen nationaldag! Genom sponsring i sociala medier vill vi sprida glädje med tååtor och småländska uttryck.

Fössta tossdan i mass – det är smålänningarnas egen nationaldag och då firas det med massipantååta.
Med start på onsdagen den 3:e mars kommer filmer att rulla på sociala media med tårtätande och småländska uttryck. Med det hoppas vi stärka Smålands image och helt enkelt sprida glädje i en på många sätt dyster tid.

Oskar Wijk är VD på Destination Småland:

- Med den här korta kampanjen vill vi visa på den stolthet som finns över att vara smålänning. Vi hoppas att kampanjen också ska väcka nyfikenhet på Småland och smålänningarna. Jag är övertygad om att det finns väldigt många smålandsambassadörer där ute som kommer hjälpa oss att tillsammans lyfta Fössta tossdan i mass.

Förutom kampanjvideos har en motivbild för Facebook tagits fram. Den sprider sig nu som en löpeld bland smålänningar och sympatisörer. Det är bara att söka efter ”Smålands Nationaldag” när man byter profilbild, så dekoreras man med en tårta och ett smålandsfrimärke.

För idé och produktion av kampanjen står Salty Communication i Växjö.
- Uppdraget att sätta Småland på kartan i Sverige känns sjukt kul och passande just under Fössta Tossdan i Mass. Go Småland! säger delägare Evelina Göthberg med entusiasm. Det är alltid lika roligt att ta fram nytänkande marknadsföring på sociala medier.

Kampanjen finansieras gemensamt av Smålands Turism i Jönköping, Region Kalmar län i Kalmar och AB Destination Småland i Kronoberg. De tre organisationerna jobbar tätt tillsammans för att sätta varumärket Småland på kartan – både nationellt och internationellt.

Tjej äter marsipantårta i Småland.
Cornelia Roos, 28 år från Växjö medverkar i kampanjfilmerna om Fössta Tossdan i Mass.
  • relaterat

Jönköping lyfts i Visit Swedens nya youtubeserie "Cover Sweden"

Glad man håller i skiva med en hund på
I Visit Swedens senaste kampanj "Cover Sweden" besöker programledaren Erik Ekstrand Jönköping för att leta reda på fotoplatsen för skivomslaget till Cardigans skiva Emmerdale.

Studieresa till Tyskland och Österrike med Visit Sweden

I slutet av april var ett dussintal internationella projektledare som alla jobbar tillsammans i RESA samarbetet med Visit Sweden, på studieresa till Tyskland och Österrike. Syftet var att träffa olika researrangörer som erbjuder resor till Sverige och visa dem vad de svenska regionerna kan erbjuda.

Delta i vår sommarkampanj “Småländska skatter”

barn springer i naturen i småland med röda hus
För tredje sommaren i följd gör Smålands Turism en sommarkampanj med fokus på att locka svenska turister till Småland. I år har vi döpt kampanjen till “Småländska skatter” som syftar på våra unika platser och företag. Välkommen att synas på kampanjsajten!

Cykla i Filmlandskapet Småland vinnare av Årets Turismpris 2022

Carina Engqvist och Carina Eldåker, grundare av Cykla i Filmlandskapet Småland, fick på Jönköpingsgalan ta emot Årets turismpris 2022 för sitt innovativa och hållbara turismkoncept. Att på cykel få uppleva miljöer från Astrid Lindgrens älskade filmer lockar både svenska och utländska turister.

Gemensam besöksnäringsstrategi för Jönköpings län

Turist pekar på karta över Smålands
Nu har Region Jönköpings län och Smålands Turism tillsammans påbörjat arbetet med en besöksnäringsstrategi för länet. Målet med strategin är att skapa en gemensam riktning för framtiden och tydliggöra vem som gör vad kopplat till besöksnäringen.

Småländska entreprenörer vill satsa på fisketurism

Intresset var stort under temadagen om fisketurism på Wallby Säteri. Ett event som Smålands Turism anordnade tillsammans med länsstyrelsen och lokala entreprenörer. Samverkan mellan olika intressenter, hållbart fiske och att ta kontroll över vattnet var några av dagens nyckelord.