Ny kampanj ska lyfta Smålands nationaldag

  • publicerad

För att skapa uppmärksamhet nationellt kör Smålands Turism tillsammans med Region Kalmar län i Kalmar och Destination Småland i Kronoberg en kampanj på Fössta tossdan i mass – smålänningarnas egen nationaldag! Genom sponsring i sociala medier vill vi sprida glädje med tååtor och småländska uttryck.

Fössta tossdan i mass – det är smålänningarnas egen nationaldag och då firas det med massipantååta.
Med start på onsdagen den 3:e mars kommer filmer att rulla på sociala media med tårtätande och småländska uttryck. Med det hoppas vi stärka Smålands image och helt enkelt sprida glädje i en på många sätt dyster tid.

Oskar Wijk är VD på Destination Småland:

- Med den här korta kampanjen vill vi visa på den stolthet som finns över att vara smålänning. Vi hoppas att kampanjen också ska väcka nyfikenhet på Småland och smålänningarna. Jag är övertygad om att det finns väldigt många smålandsambassadörer där ute som kommer hjälpa oss att tillsammans lyfta Fössta tossdan i mass.

Förutom kampanjvideos har en motivbild för Facebook tagits fram. Den sprider sig nu som en löpeld bland smålänningar och sympatisörer. Det är bara att söka efter ”Smålands Nationaldag” när man byter profilbild, så dekoreras man med en tårta och ett smålandsfrimärke.

För idé och produktion av kampanjen står Salty Communication i Växjö.
- Uppdraget att sätta Småland på kartan i Sverige känns sjukt kul och passande just under Fössta Tossdan i Mass. Go Småland! säger delägare Evelina Göthberg med entusiasm. Det är alltid lika roligt att ta fram nytänkande marknadsföring på sociala medier.

Kampanjen finansieras gemensamt av Smålands Turism i Jönköping, Region Kalmar län i Kalmar och AB Destination Småland i Kronoberg. De tre organisationerna jobbar tätt tillsammans för att sätta varumärket Småland på kartan – både nationellt och internationellt.

Tjej äter marsipantårta i Småland.
Cornelia Roos, 28 år från Växjö medverkar i kampanjfilmerna om Fössta Tossdan i Mass.
  • relaterat

Efterlängtade dagar på ITB mässan i Berlin

Inne på ITB mässan i Berlin. Vi ser Visit Swedens monter med resterande svenska regioner.
”Welcome back World” – dessa var orden deltagare möttes av på världens största resemässa ITB, som i år arrangerades fysiskt för första gången sedan 2019. Hela Småland delade ett gemensamt bord där både förbokade och spontana möten ägde rum, med researrangörer, press och andra intressenter.

Tyska trendspaningar 2023

Familj som campar i sin husbil på sommaren med natur och vatten runtomkring dem.
Tre trendspaningar kring den tyska resenären är att de kommer i högre grad kunna jobba på avlägsen plats, de vill ha mer hälsoinspirerade resor och förväntar sig en hög standard på de boenden som de väljer ut. Även camping är något som trendar för målgruppen.

Vi stöttar besöksnäringen i att prata hållbarhet

Människor som blickar ut mot horisonten ståendes på ett berg med händerna upp i luften av glädje.
Som ett led i att stötta besöksnäringen i Jönköpings län i att berätta om sitt hållbarhetsarbete erbjuder vi både en verktygslåda och skräddarsydd coachning av en kommunikationsstrateg.

E-kurs med introduktion i researrangörssamarbeten

Gruppresa till Bruno Mathsson Center.
Destination Småland har tagit fram en ny e-kurs för dig som vill öka din försäljning via internationella researrangörer. Nu kan vi även erbjuda dig som jobbar inom besöksnäringen i Jönköpings län att ta del av erbjudandet.

De är nominerade till Årets Turismpris i Jönköpings län

Nu är det officiellt vilka som är nominerade till Årets Turismpris i Jönköpings län 2023! Vi har fått in många fina nomineringar, men det är bara tre som kan gå vidare till finalen.

Inspirationsresa med bruksorter i fokus

Vd Kristina Christofferson visar deltagarna några av rummen som går att hyra på området i Nääs fabriker.
Med syfte att ge inspiration och kunskap om hur en mindre ort kan utveckla sitt bruks- och industriarv till att bli ett besöksmål har vi besökt Glasets Hus i Limmared och Nääs Fabriker i Tollered. Två ledord som sticker ut från resan är volontärer och vikten av att ha en dragare.