Om måltidsupplevelser

Lokala och närodlade produkter är viktiga för att erbjuda något unikt till resenärer.

Vi vet att både internationella och nationella besökare är villiga att ta en omväg för unika måltidsupplevelser. Intresset är stort för allt ifrån det närodlade och lokala till småproducenter och paketerbjudanden som ger mervärde.

På Smålands Turism arbetar vi ständigt för att hjälpa dig att skapa måltidsupplevelser som räcker länge. Genom att ta reda på mer om dina lokala producenter och platstypiska smaker gör du besökarens upplevelse mer komplett.

Tips som stärker upplevelsen
Resenärer och besökare vill äta bra mat och dricka goda drycker. Gärna något de inte kan få hemma. För att motsvara förväntningarna kommer här några enkla tips:

• Erbjud både säkra och trygga möjligheter att ta del av det du erbjuder. Litet och lokalt som andas stor omtänksamhet om besökaren skapar en positiv känsla.
• Skapa färdiga paket, allt från enkel fikakorg till heldagsupplevelser. Få dina besökare att känna att de får en komplett upplevelse som tilltalar alla sinnen.
• Lär känna dina lokala producenter, samarbeten leder till nya kunskaper och unika idéer.
• Lär känna dina lokala smaker och kommunicera det unika. Genom att sätta ord på varför det du serverar är en viktig del i att uppleva din plats skapar du värde för besökaren

Marknadsför din satsning där besökarna finns
Med små medel kan man nå ut till besökare långt bortom landsvägen. Var aktiv och synlig.

Lokala råvaror och presentation som helhet © Smålands Turism