Locka nederländska turister utifrån intresse

  • publicerad

Nästan 90% av nederländska resenärer är intresserade av Sverige, och Småland står ofta högt på deras önskelista. Vår region erbjuder den perfekta kombinationen av natur, äventyr och vandring, något som den nederländska turisten älskar.

Med Smålands unika natur, variation av landskap, mängder av vandringsleder, naturfenomen, gruvor, utsiktsplatser, och utomhusaktiviteter, erbjuds en otrolig upplevelse. Att vi dessutom har rent vatten och frisk luft gör det till en ideal destination.

Det här är den nederländska turisten intresserad av:

  • Naturupplevelser.
  • Vandring och utomhusaktiviteter.
  • Rundresor för att upptäcka regionen.
  • Frihet och avkoppling.
  • Uppleva småländsk kultur.
  • Unika måltidsupplevelser.

Gör så här för att attrahera den nederländska turisten:

Anpassa erbjudanden: Skapa paketlösningar som inkluderar vandring och naturupplevelser. Kombinera gärna med kulturella inslag och lokala matupplevelser.

Satsa på hållbarhet: Nederländska turister värderar hållbarhet högt. Visa hur din verksamhet bidrar till en grönare framtid.

Effektiv marknadsföring: Annonsera dina erbjudanden och var aktiv i sociala medier för att nå ut till den nederländska marknaden. Samarbeta med researrangörer som ANWB och Buro Scanbrit för bredare räckvidd.

Lyft fram det lokala: Visa upp det bästa av Småland, från dess rena natur och lokala traditioner till unika erbjudanden som gör din verksamhet unik. Betona långa vistelser och kvalitetsboende för en komplett upplevelse.

Kommunikation: Tala direkt till målgruppens behov och intressen. Visa hur din destination eller tjänst kan berika deras resa.

Med dessa strategier kan du på ett engagerande sätt locka nederländska turister till Småland, och samtidigt bjuda dem på oförglömliga upplevelser som verkligen visar vad vår vackra region har att erbjuda. Lycka till! Vi finns som vanligt alltid behjälpliga om du vill bolla idéer kring hur din verksamhet kan locka denna målgrupp.

En mamma och dotter på ca 2 år som får en guidad tur på Store mosse. De sitter på spångade leder och har hukat ner sig för att inspektera mossan.
De nederländska turisterna älskar vandring, natur och äventyr. © Robin Visser

vill du veta mer?

  • relaterat

Trender kring den tyska turisten 2024

Två personer som cyklar förbi en röd stuga med vita knutar i Småland en sommardag.
Att resa på egen hand, att få långvariga effekter av resan och att resa omsorgsfullt är några av årets trender kring resande för den tyska turisten. Här är sju trendspaningar att använda dig av när du utvecklar nya produkter och marknadsför din verksamhet mot den tyska målgruppen.

200 deltagare på Smålandsdagen 2023!

Erik Modig som står på scenen och föreläser om hur du når ut till nya och befinliga kunder. Publik runtomkring, slides bakom honom, bollformade lampor som hänger över publiken.
Föreläsningar om trender, marknadsföring och AI, mingel med företag inom besöksnäringen och show med Prussiluskan och poliserna Kling och Klang. En fantastisk dag för besöksnäringen i Småland helt enkelt!

Trender och spännande möten på världens största resemässa

Inne på ITB mässan i Berlin. Vi ser Visit Swedens monter med resterande svenska regioner.
”Welcome back World” – dessa var orden deltagare möttes av på världens största resemässa ITB, som i år arrangerades fysiskt för första gången sedan 2019. Hela Småland delade ett gemensamt bord där både förbokade och spontana möten ägde rum, med researrangörer, press och andra intressenter.

Tyska trendspaningar 2023

Familj som campar i sin husbil på sommaren med natur och vatten runtomkring dem.
Tre trendspaningar kring den tyska resenären är att de kommer i högre grad kunna jobba på avlägsen plats, de vill ha mer hälsoinspirerade resor och förväntar sig en hög standard på de boenden som de väljer ut. Även camping är något som trendar för målgruppen.

Paketresor, tyska 65-plussare, service och hållbarhet - de nya trenderna framöver

Under en uppskattad föreläsning i februari "Marknadstrender och efterfrågan på hållbarhet" delade vår vd Helene Berg med sig av nya trender och viktiga kriterier som prioriteras hos tyska resenärer framöver samt vad skandinaviska resenärer förväntar sig inom hållbarhet.

Måltidsupplevelsens framtid

Måltidsupplevelser blir framöver en större del av en destinations attraktion. Måltidsturism är inte längre en ”nischaktivitet” utan en aktivitet för alla. UNWTO pekar på att en tredjedel av resenärers hela resebudget läggs på mat och måltid. Men vad är det man vill lägga sina pengar på?