Statistik om gästnätter - som du vill ha den

Här hittar du tydliga fakta som hjälper dig att få en bild av läget i ditt område och bra underlag inför dina framtida satsningar.

Vad är viktigt för dig?

Rapporten bygger på siffror från boendeanläggningar över hela Sverige. Från hotell, vandrarhem, stugbyar, campingar och uthyrning av stugor och lägenheter. En del övernattningar – hos släkt och vänner, små privata uthyrare eller i egen stuga – finns inte med i statistiken, men rapporten är ändå en mycket bra guide för att se trender och tendenser. Här kan du titta på övergripande statistik om antal gästnätter eller hotellnätter och fördjupa dig i de olika utlandsmarknaderna. Se när på året som besökare från olika länder kommer, hur utvecklingen har sett ut och mycket mer. Du får matnyttiga fakta och omvärldskoll i din kommun och ditt län, och kan också se hur det ser ut i andra delar av landet och på riksnivå.

Så hittar du i rapporten

Klicka dig fram i rapporten genom sidlänken längst ner. I menyerna filtrerar du fram det län eller den kommun som du vill se. Väl inne på en sida kan du sedan peka på de olika diagrammen för mer info. Alla utvecklingssiffror som visas är jämförelser med samma period året innan. Om du vill veta mer om själva rapporten, klicka på infolänken längst upp till höger i fönstret.

Statistik gästnätter Statistik hotell

Vill du ha hjälp att tolka statistiken? Tveka inte att höra av dig till helene.berg@smalandsturism.se

Programmet PowerBi, som statistiken visas i, fungerar bäst i Google Chrome, Edge eller Firefox.